Πόλεμος στο Ισραήλ: «False alarm» η επίθεση στα βόρεια, «πιθανή βλάβη ο λόγος που ήχησαν οι σειρήνες»

Σε πιθανή «βλάβη» απέδωσε ο ισραηλινός στρατός τις σειρήνες που ήχησαν απόψε στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, δεν διαπιστώθηκε καμία διείσδυση στον εναέριο χώρο από τον νότιο Λίβανο. «Δεν υπήρξε κάποιο συμβάν στον βορρά, ο συναγερμός μπορεί να οφείλεται σε βλάβη» του συστήματος ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωνε

ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ και δεν επιθυμούν να δουν την κρίση στην περιοχή να διευρύνεται.

«Είδαμε ρουκέτες να έρχονται από τον νότιο Λίβανο (…) στο βόρειο Ισραήλ. Προφανώς το παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία. Δεν θέλουμε αυτή η σύγκρουση να διευρυνθεί ή να επεκταθεί» είπε ο Κίρμπι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MSNBC.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να υπάρχει και ένα δεύτερο μέτωπο στο οποίο θα πρέπει να μάχεται και να αμύνεται.

Βόμβα» από σύμβουλο του Νετανιάχου, «ετοιμαζόμαστε για πόλεμο σε δύο μέτωπα»

«Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο σε δύο μέτωπα», αναφέρει ο σύμβουλος του Νετανιάχου, Μαρκ Ρέγκεβ, δηλώνοντας στο Sky News ότι η χώρα «ανησυχούσε εδώ και καιρό ότι η Χεζμπολάχ θα κλιμακώσει την κατάσταση».

Η Χεζμπολάχ έχει παραδεχθεί ότι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και την τελευταία ώρα, οι πολίτες σε όλη τη χώρα κλήθηκαν να κλειδαμπαρωθούν σε σπίτια και καταφύγια, όχι μόνο στα βόρεια αλλά σε όλη τη χώρα.

«Δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση στον βορρά, αλλά αν μας επιβληθεί ένας διμέτωπος πόλεμος, δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεως. Είμαστε προετοιμασμένοι, είμαστε έτοιμοι και θα επικρατήσουμε», δήλωσε ο Ρέγκεβ.

«Δεν είναι εύκολο, κανένας πόλεμος δεν είναι ποτέ εύκολος. Έχουμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο... και μπορούμε να πολεμήσουμε, αν χρειαστεί, έναν πόλεμο δύο μετώπων», είπε και συμπλήρωσε ότι η χώρα θέλει να βγει από τη σύγκρουση με μια «διαφορετική πραγματικότητα. Η Γάζα δεν θα είναι η ίδια».

«Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει με τους δικούς μας όρους», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η λύση θα είναι «να αλλάξει ριζικά» η κατάσταση στη Γάζα.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν το Ισραήλ θα επανακαταλάβει την περιοχή, ο Ρέγκεβ αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν θα αναλύσει στρατιωτικές τακτικές στον αέρα.

#ΠΟΛΕΜΟΣ #ΙΣΡΑΗΛ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΧΑΜΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, False,polemos, israil, False