Παρών στο συλλαλητήριο και ο Μητροπολίτης Άνθιμος (pic)

Παρά την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος ενάντια στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την προτροπή του στον κόσμο να δώσει «το παρών» ο κ. Άνθιμος κατέβηκε τελικά στο συλλαλητήριο, μαζί με άλλους εκπροσώπους του κλήρου. Ο κ. Άνθιμος απηύθυνε «εγκάρδιο ορθόδοξο, ελληνικό χαιρετισμό»

προς το πλήθος και σημείωσε: «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία». Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε να πάνε όλα καλά για την πατρίδα μας που της αξίζουν πολλά και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.

«Δεν υποχωρούμε, θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Να το μάθουν επιτέλους: δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν, τελειώσαν αυτά. Ο ελληνικός λαός παρά τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία έδωσε σήμερα βροντερό παρών». Αυτά ανέφερε στο βροντερό μήνυμά του από το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.

Ενώπιον των χιλιάδων συγκεντρωμένων διαδηλωτών, τόνισε πως «αν αποδοθεί η ονομασία Μακεδονία, θα είναι κίνηση αποσχισματική. Πώς θα περάσει από τους κομάντος; Η Μακεδονία ήταν και παραμένει ελληνική». «Καλώ τους πάντες να υπερασπιστούν τη Μακεδονία μας, τα οικονομικά θα τα ξεπεράσουμε», συνέχισε ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ενώ το πλήθος τον αποθέωνε φωνάζοντας «είναι τρελός ο στρατηγός». «Αν ο Ζάεφ θέλει να μάθει ιστορία, να ξέρει ότι πέρα από το 700 πΧ ξεκινά η ιστορία μας» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα