Πάνω από 3,1 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε το πρώτο κόμικ του Captain America

Η πώληση αποτελεί ρεκόρ για κόμικ, Captain America Comics No.1, και μια από τις πέντε μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ.

Σε απίστευτη τιμή πωλήθηκε (7/04) ένα σχεδόν καινούργιο κόμικ με την πρώτη εμφάνιση του Captain America. Η τιμή λοιπόν ξεπέρασε τα 3,1 εκατομμύρια δολάρια!

Συγκεκριμένα

η τελική τιμή ανήλθε στα 3.120.000 δολάρια, στην οποία περιλαμβάνεται και στο ασφάλιστρο του αγοραστή. Η πώληση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Comics and Comics art» της Heritage Auctions.

Λίγα λόγια το κόμικ αυτό - Η ιστορία του σούπερ ήρωα

Το κόμικ κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1940, έναν ολόκληρο χρόνο πριν από την Ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, που ωθούσε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και διαθέτει ένα από τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα κομικς. Σε αυτό ο Captain America ρίχνει μια γροθιά στον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Τζόε Σίμον και ο Τζακ Κίρμπι δημιούργησαν τον ήρα για την Timely Comics, τον προκάτοχο της Marvel, με τη γνωστή πλέον ιστορία ενός αδύναμου νεαρού με το όνομα Στιβ Ρότζερς. Στον νεαρό στρατιώτη χορηγήθηκε ένας ορός που τον μετέτρεψε στον ήρωα που γνωρίζουμε. Στο ίδιο κόμικ εμφανίζεται και ο Μπάκι που αποτελούσε τον βοηθό του Captain America.

{https://twitter.com/getFANDOM/status/1512190703090118660}

Υπάρχουν μόνο τρία αντίτυπα του συγκεκριμένου κόμικ σε εξαιρετική κατάσταση και μόνο άλλη μια φορά έχει βγει ένα από αυτά σε δημοπρασία.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνω, Captain America,pano, Captain America