Πανελλήνιες 2023: Αυτά είναι τα θέματα Λατινικών, Χημείας, Πληροφορικής ΓΕΛ

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα Λατινικών, Χημείας, Πληροφορικής στις σημερινές εξετάσεις για τις πανελλήνιες 2023.

Πριν από λίγο ανέβηκαν τα θέματα λατινικών, χημείας και πληροφορικής στις πανελλήνιες 2023 από το υπουργείο Παιδείας. Σήμερα είναι η πρότελευταία μέρα για τα μαθήματα

κατεύθυνσης με την αυλαία να πέφτει την προσεχή Δευτέρα.

Δείτε τα θέματα Λατινικών, Χημείας, Πληροφορικής ΕΔΩ

Σε λίγη ώρα το Dnews με την βοήθεια των φροντιστηρίων Μεθοδικό θα ανεβάσουν έναν πρώτο σχολιασμό και τις σωστές απαντήσεις στα θέματα πανελληνίων. Μέχρι το μεσημέρι, και με την σειρά του o ΟΕΦΕ θα έχει κάνει γνωστές τις απαντήσεις στα θέματα Λατινικών, Χημείας και Πληροφορικής.

Σε ένα πρώτο σχολιασμό για τα θέματα Λατινικών, τα φροντιστήρια Μεθοδικό αναφέρουν «Σήμερα οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών εξετάζονται στο μάθημα των Λατινικών, που για την πρόσβαση στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.
Τα θέματα δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία, με τις ερωτήσεις εισαγωγής και ετυμολογικών να κρίνονται αναμενόμενες, τη Γραμματική να ακολουθεί τον τρόπο εξέτασης των προηγούμενων και 2 ερωτήσεις έμοιαζαν υφολογικά με τη Τράπεζα Θεμάτων. Οι Παρατηρήσεις στο Συντακτικό δεν είναι πολλές σε πλήθος και χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας. Γενικά οι εκφωνήσεις είναι σαφείς και οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι αναμένεται να δυσκολευτούν».

Σύμφωνα με το Μεθοδικό, τα θέματα στο μάθημα της Πληροφορικής είναι μέτριας δυσκολίας στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά. Η θεωρία κινήθηκε σε αναμενόμενα επίπεδα με έμφαση στη νέα ύλη. Το θέμα Β κρίνεται αρκετά εύκολο, αν και χρειάζεται προσοχή στο ερώτημα Β4. Το τρίτο θέμα που είναι το πιο απαιτητικό συγκριτικά με τα προβλήματα που τέθηκαν και έχει μια μικρή δυσκολία στην υλοποίηση του υποπρογράμματος αλλά δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Τέλος το τέταρτο θέμα που έξετάζεται η επίλυση προβλήματος με χρήση πινάκων έχει τη μεγαλύτερη έκταση, απαιτεί υπομονή και ψυχραιμία αλλά έχει βατά ερωτήματα και οι περισσότεροι υποψηφιοι θα ανταποκριθούν με επάρκεια.

Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν γίνει γνωστοί οι βαθμοί των πανελληνίων ενώ, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η πρώην υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν καθοριστεί οι βάσεις για την είσοδο των υποψηφίων στα ΑΕΙ της χώρας.

Μέχρι στιγμής τα θέματα πανελληνίων θεωρούνται βατά και αυτό εύχονται οι υποψήφιοι να συνεχιστεί μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Δείτε όλες τις ειδήσεις για τις πανελλήνιες 2023

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2023 #ΘΕΜΑΤΑ_ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ #ΘΕΜΑΤΑ_ΧΗΜΕΙΑΣ #ΘΕΜΑΤΑ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ #ΓΕΛ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΛΑΤΙΝΙΚΑ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΧΗΜΕΙΑΣ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ #ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα