Πανελλήνιες 2020: «Έκπληξη» και παλιακό το φετινό θέμα έκθεσης λένε οι υποψήφιοι

Για μη αναμενόμενο και ….παλιακό θέμα μας μίλησαν μαθητές που δοκιμάστηκαν σήμερα στις Πανελλήνιες 2020 και στο μάθημα της Έκθεσης- Νεοελληνικής Γλώσσας. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς τους περιέγραψαν την περίοδο της καραντίνας ως μια γόνιμη περίοδο για τους μαθητές που ήταν στοχοπροσηλωμένοι στις Πανελλήνιες μιας κι υπήρχε άφθονος χρόνος για διάβασμα.

« Το θέμα έκθεσης

ήταν σχετικά βατό και μπορούσε κάποιος να γράψει καλά αν είχε διαβάσει » μας είπε στην είσοδο του σχολείου του, το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, ο μαθητής Χρήστος Παπαθανασίου.

Όπως συνέχισε να μας εξηγεί ο μαθητής που θέλει να περάσει στη σχολή Mηχανολόγων-Μηχανικών: «το θέμα δεν ήταν σίγουρα στα SOS. Περιμέναμε περισσότερο κάτι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ανθρωπισμό ή για την κοινωνία και την λειτουργία της την ψηφιακή εποχή, παρά αυτό το κάπως ‘παλιακό’ θέμα».

Ο μαθητής Χρήστος Παπαθανασίου

Για θέμα «έκπληξη» και μη αναμενόμενο μας μίλησε και ο Αλέξανδρος Μπορονκάϊ, ο οποίος θέλει να περάσει σε μια από τις σχολές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Όπως μας είπε: «δεν το περιμέναμε αλλά δεν μου φάνηκε δύσκολο. Θεωρούσα πιο πιθανό να πέσει ένα θέμα για την φροντίδα της κοινωνίας απέναντι στους γηραιότερους και την τρίτη ηλικία. Πιστεύω πάντως ότι τα έχω πάει σχετικά καλά».

Όσο για την περίοδο της καραντίνας ο Αλέξανδρος την θεώρησε ωφέλιμη για το διάβασμά του μιας και μπορούσε να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στο στόχο των Πανελληνίων. Μάλιστα, ο ίδιος δεν επέστρεψε καν στο σχολείο όταν αυτό άνοιξε ξανά πριν από ένα μήνα χρησιμοποιώντας τις απουσίες του για να διαβάσει απερίσπαστα στο σπίτι. Τα τηλεμαθήματα πάντως, του φάνηκαν το ίδιο αποτελεσματικά με το να βρίσκεται με φυσική παρουσία μέσα στην τάξη.

Ένας άλλος μαθητής, ο Νικηφόρος Μαλαγάρης που θέλει να περάσει στο τμήμα Marketing της ΑΣΟΕΕ μας είπε χαρακτηριστικά: «το θέμα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο. Υπήρχαν θέματα πιο σύγχρονα κι επίκαιρα, όπως για παράδειγμα η ατομική ευθύνη, η τηλεργασία ή ο ρατσισμός. Αυτό το θέμα της ανάγνωσης ήταν …άκυρο!». Κι ο ίδιος πάντως θεώρησε χρήσιμη για διάβασμα την περίοδο της καραντίνας.

Απογοητευμένοι οι γονείς με την τωρινή ποιότητα των Πειραματικών Λυκείων

Η Σοφία Ανδρεοπούλου, μητέρα μαθητή που θέλει να περάσει σε τμήμα Φυσικό ή Χημικό συμφώνησε με τους μαθητές που μίλησαν στο DNews λέγοντας πως και ο δικός της γιος την περίοδο της καραντίνας τα πήγε πολύ καλά. «Διάβαζε με πρόγραμμα και χωρίς άγχος. Τα διαδικτυακά μαθήματα επίσης του άρεσαν πολύ. Γίνονταν όλα στο σπίτι και αυτό τον βόλευε».

Οι περισσότεροι γονείς πάντως οι οποίοι περίμεναν με αγωνία τα παιδιά τους να βγουν από το εξεταστικό κέντρο, δήλωναν απογοητευμένοι με την νέα συνθήκη που επικρατεί στα Πειραματικά σχολεία. Όπως μας είπαν, η χαλάρωση στα μέτρα εισόδου σε αυτά τα σχολεία, έριξε κατά την άποψη τους αυτόματα και την ποιότητα του μαθήματος στις τάξεις και μείωσε πολύ την αίσθηση ανταγωνισμού που κρατάει τους μαθητές σε εγρήγορση.

Keywords
Τυχαία Θέματα