Ουκρανία: Μεγάλη έκρηξη στο Ντόνετσκ - Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες παρά τις ελπίδες αποκλιμάκωσης

Παρά τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις για κατάπαυση του πυρός, πληθαίνουν οι αναφορές για βομβαρδισμούς και τραυματισμούς αμάχων στην Ανατολική Ουκρανία

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ.

Την ίδια ώρα το Sputnik μεταφέρει πως Ρώσοι αυτονομιστές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ καταγγέλλουν πως έχασε τη ζωή του άλλος ένας άμαχος από βομβαρδισμούς του Κιέβου, αλλά και πως τρία άτομα τραυματίστηκαν

στο Λουγκάνσκ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα πάντα με ρωσικά ΜΜΕ, στο στόχαστρο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν βρεθεί και δύο σχολεία της περιοχής, ενώ ομάδες από το Κίεβο επιχείρησαν να φτάσουν στα ρωσοουκρανικά σύνορα.

«Ο εχθρός προσπάθησε να φτάσει στα κρατικά σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι μαχητές απέκλεισαν τις κεντρικές οδούς επικοινωνίας. Η σύγκρουση είναι σε εξέλιξη», αναφέρθηκε από την πλευρά του Ντονέτσκ.

Μόσχα: Πρόωρα τα σχέδια για «τετ α τεν» Πούτιν - Μπαίντεν

Ελπίδες αποκλιμάκωσης έφερε χθες η τηλεφωνική επικοινωνία του Μακρόν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν - με τους δυο ηγέτες να δεσμεύονται πως θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας έγινε μάλιστα γνωστό πως οι πρόεδροι Μπάιντεν και Πούτιν συμφώνησαν καταρχήν να συναντηθούν για το Ουκρανικό, διευκρινίζοντας πως θα ακολουθήσει και διευρυμένη σύνοδος, με τη συμμετοχή «όλων των μερών» που εμπλέκονται στην ουκρανική κρίση, και θα τεθούν επί τάπητος «η ασφάλεια και η στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωνε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν.

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, μια τηλεφωνική συνομιλία ή μια συνάντηση:

«Υπάρχει συμφωνία για το γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος σε επίπεδο υπουργών (Εξωτερικών). Θα ήταν πρόωρο να μιλήσουμε για συγκεκριμένα σχέδια για την οργάνωση συνόδων κορυφής», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα