Όταν δεν πάμε εμείς στο Διάστημα, έρχεται αυτό σε μας!

Το «Life in Space», η μεγαλύτερη έκθεση που έχει διοργανωθεί ποτέ παγκοσμίως με θέμα το Διάστημα «προσγειώνεται» στις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή.

Η έκθεση έχει αποκαλύψει τα μυστικά του διαστήματος σε περισσότερους από 3.000.000 θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό.

Απίστευτες κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας μαγεύουν μικρούς και μεγάλους και προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία ενός διαστρικού ταξιδιού.

Η έκθεση έρχεται στην Ελλάδα για να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όπως γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα; Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός; Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα; Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού; Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο διάστημα;

Σε μια έκταση 1500 τ.μ. περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα ταξιδέψουν το κοινό στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Πρωτότυπα αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών θα οδηγήσουν τον επισκέπτη στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν διαστημικούς σταθμούς, μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του αμερικανού –γερμανικής καταγωγής- μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν σε κάθε επίπεδο ό,τι βιώνουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απουσία βαρύτητας, την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού ή να εμπλακούν σε προσγείωση με το διαστημικό λεωφορείο κατά την επιστροφή από μια αποστολή.

Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform, θα μεταφέρει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση εντός της έκθεσης.

Η έκθεση φέρει την υπογραφή του Giorgio Hereleb σε συνεργασία με το MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

}https://www.youtube.com/watch?v=_-iLW-iFM7Y&t=2s}

#ΔΙΑΣΤΗΜΑ #ΕΚΘΕΣΗ #ΓΟΥΔΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα