Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεκόρ κρουσμάτων στο Τόκιο - «Δεν ευθύνονται οι αγώνες για την αύξηση», αναφέρει η ΔΟΕ (βίντεο)

Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς λόγω κορονοϊού, σε απομόνωση Αυστραλοί αθλητές, νοσηλεύονται δύο άτομα που σχετίζονται με τη διοργάνωση, αυξάνονται τα κρούσματα, τι αναφέρει η ΔΟΕ.

Το Τόκιο συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, εντός και εκτός... γηπάρων, και αρκετοί «κατηγορούν» τη διεξαγωγή

των Ολυμπιακών Αγώνων για τη μεγάλη αύξηση. Χάνει τη διοργάνωση ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς λόγω κορονοϊού, σε απομόνωση Αυστραλοί αθλητές, νοσηλεύονται δύο άτομα που σχετίζονται με τη διοργάνωση, αυξάνονται τα κρούσματα.

Από την πλευρά της η ΔΟΕ δεν συμμερίζεται φυσικά τη συγκεκριμένη άποψη, υπογραμμίζοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ευθύνονται για την εξάπλωση του κορονοϊού. Όπως αναφέρει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «NHK», αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του κι ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς.

Το Τόκιο παραμένει, πάντως, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού να είναι ιδιαίτερα υψηλά. Την Τετάρτη (28/07) η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε 3.177 νέα, τα περισσότερα από την ημέρα, που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, αλλά και από την έναρξη της πανδημίας. Συνολικά στην Ιαπωνία τα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τις 8.000, που κι αυτό είναι ρεκόρ στην ασιατική χώρα, από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

{https://twitter.com/DailyMail/status/1420635222811500545?s=20}

Χάνει τη διοργάνωση ο Κέντρικς λόγω κορονοϊού

Την ίδια ώρα, στην Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση, καθώς μετά από καθιερωμένο έλεγχο ανίχνευσης κορονοϊού, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς, βρέθηκε θετικός στον ιό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, ο αθλητής αποκλείσθηκε από την κορυφαία διοργάνωση. «Σήμερα στο Τόκιο, οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Σαμ ότι το τελευταίο τεστ που έκανε ήταν θετικό, οπότε είναι εκτός συνέχειας. Νιώθει καλά και δεν έχει συμπτώματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Ο 28χρονος Κέντρικς, ήταν από τα φαβορί για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και οι φίλαθλοι του εντυπωσιακού αγωνίσματος, περίμεναν την «μονομαχία» του με τον νεαρό Σουηδό, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Αρμάντ Ντουπλάντις. Μια «μονομαχία» δεν δεν θα γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

{https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1420615272575250432?s=20}

Σε απομόνωση Αυστραλοί αθλητές - Ήρθαν σε επαφή με τον Κέντρικς

Σε απομόνωση βρίσκονται και Αυστραλοί αθλητές που ήρθαν σε επαφή με τον Σαμ Κέντρικς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή.

Όπως αναφέρεται σχετικά οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.

Νοσηλεύονται με κορονοϊό δύο άτομα που σχετίζονται με τους Αγώνες

Δύο άτομα σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, νοσηλεύονται με κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, Μάσα Τακάγια, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν θεωρείται σοβαρή.

Ο κ. Τακάγια εξήγησε ότι πρόκειται για ανθρώπους προερχόμενους από το εξωτερικό, χωρίς να διευκρινίσει αν τα περιστατικά αφορούν αθλητές, προπονητές ή άλλους αξιωματούχους που βρίσκονται στην Ιαπωνία για τους Αγώνες.

Ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής ανέφερε επίσης, ότι ακόμη ένα άτομο χρειάστηκε σύντομη νοσηλεία, αλλά πλέον έχει πάρει εξιτήριο.

Την Πέμπτη (29/07), ανακοινώθηκαν επιπλέον 24 κρούσματα κορωνοϊού σχετιζόμενα με τους Ολυμπιακούς, ανεβάζοντας τη συνολική καταμέτρηση από την 1η Ιουλίου στα 193 άτομα.

Η Ομοσπονδία τιμώρησε τον προπονητή, η αθλήτρια τον υπερασπίστηκε

Όταν η αδρεναλίνη είναι υπερβολική, αυτό συμβαίνει... Στο Τόκιο, ένα... επεισόδιο συγκλόνισε τους οπαδούς του γερμανικού αστεριού του τζούντο, της Μαρτίνα Τράιντος, αφήνοντας τους μπερδεμένους και ανησυχούντες ελαφρώς, αφότου ο προπονητής της εμφανίστηκε να χαστουκίζει την αθλήτρια για να την τονώσει.

Η νεαρή τζουντόκα ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει την Σόφι Όζμπας από την Ουγγαρία στην κατηγορία των 63 κιλών γυναικών, όταν έλαβε μια «περίεργη» δόση εμψύχωσης από τον προπονητή της λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Ο άνδρας, προσπαθώντας να παρακινήσει τη μαθήτριά του, την έπιασε από το κιμονό και αφού τη «χαστούκισε» για να της δώσει κουράγιο, προειδοποιήθηκε επίσημα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο.

Εδώ έρχεται, όμως, η ανατροπή. Η Γερμανίδα τζουντόκα υπερασπίστηκε τον προπονητή Κλάουντιου Πούσα, δηλώνοντας ότι ήταν δικό της αίτημα. Λέξεις που δεν ικανοποίησαν την Ομοσπονδία, η οποία προειδοποίησε τον άνδρα για «την κακή συμπεριφορά που επέδειξε» και η οποία κλόνισε τους θεατές.

Όπως διευκρίνισαν επίσης σε μια ανακοίνωση, «το τζούντο είναι ένα εκπαιδευτικό άθλημα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια συμπεριφορά».

Η Τράιντος, η οποία έχασε αργότερα τον αγώνα, είπε ότι πικράθηκε από το περιστατικό, υπερασπιζόμενη τον προπονητή της μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ακόμη και στα κοινωνικά μέσα.

Κολύμβηση: Ιστορικό χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ η Κίνα στα 4Χ200 ελεύθερο

Η φοβερή και τρομερή ομάδα της Κίνας πέτυχε ένα απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στα 4Χ200μ ελεύθερο γυναικών. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ασιατική χώρα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα της κολύμβησης, πετυχαίνοντας, παράλληλα και την κορυφαία επίδοση στα χρονικά του αγωνίσματος.

Οι Τζουνσουάν Γιανγκ, Μουχάν Τανγκ, Γιουφέι Ζανγκ και Μπίνγκτζιε Λι κάλυψαν την απόσταση σε 7:40.33, καταρρίπτοντας το 7:41.50 που είχε η Αυστραλία από τις 25 Ιουλίου 2019, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Οι πρώτες τρεις ομάδες κολύμπησαν ταχύτερα από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, με τις ΗΠΑ, χάρη στον εντυπωσιακό τελευταίο 200άρι της Κέιτι Λεντέκι, να παίρνουν το ασημένιο μετάλλιο με 7:40.73, αφήνοντας τρίτη την Αυστραλία (7:41.29), που ήταν το φαβορί για το χρυσό πριν την έναρξη της κούρσας.

Κολύμβηση: Χρυσό με Ολυμπιακό ρεκόρ ο Στάμπλεϊ - Κουκ

Ο Αυστραλός αθλητής Στάμπλεϊ- Κουκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα πρόσθιο σημειώνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ.
Ο κολυμβητής από την Αυστραλία έκανε μία εκπληκτική κούρσα τερματίζοντας σε 02:06:38 που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Άρνο Κάμινγκα από την Ολλανδία με χρόνο 2:07.01. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Μάτι Μάτσον από την Φινλανδία με χρόνο 2:07.13.

O Φινκ το χρυσό για τις ΗΠΑ στα 800μ. ελεύθερο

Ο Ρόμπερτ Φινκ ήταν ο νικητής στον συναρπαστικό τελικό των 800μ. ελεύθερο στο Τόκιο και έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης στην ιστορία του αγωνίσματος, που φέτος κάνει πρεμιέρα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Σε μία κούρσα όπου τέσσερις κολυμβητές διεκδίκησαν ως τα τελευταία μέτρα τα μετάλλια, ο Αμερικανός πήρε τη νίκη με 7:41.87, αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό πρωταθλητή κόσμου Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι, που οδήγησε στα πρώτα 700μ. (7:42.11) και τρίτο τον Ουκρανό Μιχάιλο Ρόμαντσουκ (7:42.33). Αν και μπήκε πρώτος στο τελευταίο 50άρι, ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπροκ έμεινε στο φινάλε εκτός βάθρου, τερματίζοντας τέταρτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παλτρινιέρι αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας (λοιμώδης μονοπυρήνωση) λίγο καιρό πριν τους Αγώνες και η κατάστασή του ήταν ένα ερωτηματικό. Πέρασε μόλις και μετά βίας (όγδοος) στον τελικό, αλλά επέλεξε μία τακτική με πολύ γρήγορο ξεκίνημα, που λίγο έλειψε να του δώσει τη νίκη. Ο Φίνκ, όμως, έκανε εντυπωσιακό φίνις και χάρισε στις ΗΠΑ το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο σε μεγάλη απόσταση (από 400μ. και πάνω) από το 1984.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 800μ. ελεύθερο ανδρών:

1. Ρόμπερτ Φίνκ (ΗΠΑ) 7:41.87

2. Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι (Ιταλία) 7:42.11

3. Μιχάιλο Ρόμαντσουκ (Ουκρανία) 7:42.33

4. Φλόριαν Βέλμπροκ (Γερμανία) 7:42.68

5. Τζακ ΜακΛάφλιν (Αυστραλία) 7:45.00

6. Σέρχι Φρόλοφ (Ουκρανία) 7:45.11

7. Φέλιξ Αουμπεκ (Αυστρία) 7:49.14

8. Γκιγιέρμε Κόστα (Βραζιλία) 7:53.31

Ο Ντρέσελ μεγάλος νικητής στο θρίλερ των 100 μ. ελεύθερο

Τον παρθενικό ολυμπιακό τίτλο της καριέρας του πανηγύρισε ο Κάλεμπ Ντρέσελ, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. ελεύθερο στο Τόκιο.

Ο αμερικανός σταρ της κολύμβησης αναδείχθηκε νικητής στην πολυαναμενόμενη μονομαχία του με τον αυστραλό ολυμπιονίκη του Ρίο Κάιλ Τσάλμερς, η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά.

Ο Ντρέσελ τερμάτισε σε 47.02, πετυχαίνοντας ρεκόρ Αγώνων, έναντι 47.08 του Αυστραλού, που αυτήν τη φορά περιορίστηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο ρώσος Κλιμέντ Κολεσνίκοφ με 47.44.

Ο πλέον αναμενόμενος τελικός των αγωνισμάτων κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του Τόκιο δικαίωσε κατά… 99% το χαρακτηρισμό του.

Η μονομαχία του Κάλεμπ Ντρέσελ και του Κάιλ Τσάλμερς καθήλωσε τους φιλάθλους, δεδομένου ότι έφερε αντιμέτωπους τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων δυνάμεων του αθλήματος, αλλά ταυτόχρονα ήταν και σε προσωπικό επίπεδο μια μάχη ανάμεσα στον πρωταθλητή κόσμου και μεγαλύτερο εν ενεργεία σταρ της πισίνας (Ντρέσελ) με τον κάτοχο του ολυμπιακού τίτλου (Τσάλμερς), που ξεπέρασε μια σειρά από αντιξοότητες, με αποκορύφωμα την επέμβαση καρδιάς που χρειάστηκε να κάνει, και επανήλθε σε τοπ επίπεδο.

Ο μεγάλος τελικός των 100 μ. ελεύθερο κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά.

Ο Ντρέσελ, όπως το συνηθίζει, έκανε εξαιρετική εκκίνηση και πήρε προβάδισμα, αλλά ο Τσάλμερς αντεπιτέθηκε στο δεύτερο 50άρι και τον έφθασε.

Ο Αμερικανός όμως κράτησε και ήταν ο μεγάλος νικητής, έξι εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Αυστραλό, ο οποίος ήταν… μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος σε σχέση με το Ρίο, όπου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Το μόνο που έλειψε τελικά από την κούρσα ήταν η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ (46.91) του Σέζαρ Σιέλο Φίλιο, που κρατάει από το 2009 και την εποχή των «σούπερ μαγιό».

Ο Κολεσνίκοφ έγινε ο πρώτος Ρώσος μετά τον «τσάρο» Αλεξάντερ Ποπόφ που ανεβαίνει στο βάθρο του αγωνίσματος και κατέκτησε το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο στους Αγώνες, μετά το ασημένιο στα 100 μ. ύπτιο.

Ο τελικός είχε και δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς, με τον 18χρονο κορεάτη Σουν-γου Χουάνγκ να τερματίζει πέμπτος και το 17χρονο ρουμάνο Νταβίντ Ποποβίτσι στην έβδομη θέση.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100 μ. ελεύθερο ανδρών:

1. Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ) 47.02 (ολυμπιακό ρεκόρ)

2. Κάιλ Τσάλμερς (Αυστραλία) 47.08

3. Κλιμέντ Κολεσνίκοφ (Ρωσία) 47.44

4. Μαξίμ Γκρουσέ (Γαλλία) 47.72

5. Σουν-γου Χουάνγκ (Ν. Κορέα) 47.82

6. Αλεσάντρο Μιρέσι (Ιταλία) 47.86

7. Νταβίντ Ποποβίτσι (Ρουμανία) 48.04

8. Νάντορ Νέμετ (Ουγγαρία) 48.10

Keywords
ριο 2016, δοε, ολυμπιακοί αγώνες, δοε, αγωνες, ρεκορ, τοκιο, λοιμώδης μονοπυρήνωση, ΕΣΡ, νέα, ιαπωνια, twitter, ηπα, τεστ, ουγγαρια, ολυμπιακος, σταρ, ύπτιο, ρωσία, γαλλια, κορεα, γερμανος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, εκλογες ηπα, ντάγκλας άνταμς, κρουσματα σημερα, αποτελεσματα, αδρεναλινη, αυστραλια, εβδομη, ηπα, θριλερ, κινα, ολλανδια, προγραμμα, σταρ, τεστ, ωρα, αυξηση, απιστευτο, ατομο, βρισκεται, γινει, γου, δευτερο, δημοσιο, δηλωσεις, δωσει, δικτυο, δωματια, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκκινηση, ενεργεια, εξι, εξιτηριο, εποχη, ερωτηματικο, ερχεται, ιδια, θετικο, ιαπωνικη, ύπτιο, ιστορικο, κυβερνηση, μαξιμ, ματι, νικη, ξεκινημα, ομαδα, ολυμπιακη, πεμπτη, ριο, σειρα, τζουντο, τριτη, φυσικα, φινλανδια, φορα, χρονικα, αγωνας, χωρα, ιδιαιτερα, λεξεις, μπροστα, ομαδες, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα