Οι μεγάλοι κερδισμένοι της παράλληλης ασφάλισης

Στα οφέλη της διάταξης για την παράλληλη απασχόληση, που περιλαμβάνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Όπως είπε, όποιος έχει δεύτερη δουλειά και πληρώνει περισσότερα ένσημα, θα έχει υψηλότερη σύνταξη. «Η πληρωμή της εισφοράς είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δεν θα μετριέται ως επιπλέον χρόνος, για να βγαίνει ο ασφαλισμένος

νωρίτερα στη σύνταξη. Θα μετριέται, όμως, στο ύψος της σύνταξης» διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέλυσε και τα πλεονεκτήματα της δεύτερης εργασίας, επισημαίνοντας ότι οι πολλαπλοί εργοδότες ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση του εργαζομένου. Όπως εξήγησε, «όταν ο εργαζόμενος εξαρτά τη ζωή του και τον μισθό του από έναν εργοδότη, η διαφορά μεταξύ τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διαφορά ισχύος εννοώ. Όταν, όμως, ο εργαζόμενος έχει και εναλλακτική λύση δεύτερου εργοδότη και ο πρώτος εργοδότης ξέρει ότι αυτός έχει ήδη βρει και δεύτερη δουλειά, τότε η διαφορά της ισχύος μεταξύ των δύο μερών μειώνεται δραστικά υπέρ του εργαζομένου».

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, απαντώντας ως εξής: «Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποτύπωση της πραγματικότητας σε ένα νομικό κείμενο, ενώ το μισό είναι ευρωπαϊκή οδηγία. Πώς θα την καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας; Αφού η εφαρμογή είναι υποχρεωτική».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σε βάθος τετραετίας (Ιούλιος 2019-Ιούλιος 2023), ενώ παρατηρείται σαφής τάση προς τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

#ΑΔΩΝΙΣ_ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ #ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ_ΑΣΦΑΛΙΣΗ #ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα