Οι Κούρδοι καλούν τις ΗΠΑ να τους στηρίξει απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας

Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις τουρκικές επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά, έγινε γνωστό από εκπρόσωπο Τύπου της κουρδοαραβικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)

Επιπλέον, 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων, συμπλήρωσε ο Κίνο Γκάμπριελ, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιεί η συμμαχία. Οι SDF περιλαμβάνουν τους Κούρδους πολιτοφύλακες YPG, τους οποίους στοχοθετεί η Άγκυρα.

Οι Κούρδοι της Συρίας κάλεσαν νωρίτερα

τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να «αναλάβει τις ευθύνες του» μπροστά στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της επαρχίας Αφρίν, μια επιχείρηση που σύμφωνα με τους ίδιους συνιστά «μια ξεκάθαρη στήριξη» στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ κάλεσαν και τη Ρωσία να λάβει επίσημη θέση.

«Απαιτούμε από τη Ρωσία να λάβει καθαρή θέση μέσω επίσημων θεσμικών εκπροσώπων της και να κάνει δήλωση σχετικά με την τουρκική επίθεση. Ο διεθνής συνασπισμός ο οποίος είναι εταίρος μας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει επίσης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των δυνάμεών μας, αλλά και έναντι του λαού του Αφρίν», ανέφεραν οι SDF, διά μέσου του εκπροσώπου τους.

πηγη:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα