«Ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ακροδεξιά», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 για τον φράχτη του Έβρου

«Ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ακροδεξιά με φόντο τον εγκληματικό φράχτη του Έβρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

«Ο φράχτης, όπως και οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, έχουν καταδικαστεί επαναλελλημένως από δεκάδες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων αρμόδιων του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας. Παρ’όλα αυτά, και οι δυο πρακτικές αποτελούν “παράσημο” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί

με διάφορα στελέχη και πολιτικές της να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη», αναφέρει ο εκπρόσωπος ΜέΡΑ25.

«Η ακροδεξιά στροφή αποτελεί παν-Ευρωπαϊκό φαινόμενο, με την Λεπέν στη Γαλλία, τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, Πολωνίας, Αυστρίας και Ιταλίας καθώς και κόμματα στη Σουηδία και την Ολλανδία να εκφράζουν ένα ισχυρό μέτωπο αυταρχισμού, στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα», προσθέτει.

«Δεν επιτρέπεται να τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ στο μεταναστευτικό: αν όντως δεν υπάρξει χρηματοδότηση από την ΕΕ για τον φράχτη του Έβρου, αυτό δεν σηματοδοτεί επουδενί την στήριξη της σε ανθρωπιστικές πολιτικές», σχολιάζει ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

«Μόνο με τη Ρήξη με αυτήν την ΕΕ και με τη θέσπιση πραγματικών πολιτικών για την μετανάστευση και το άσυλο που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα μπορούσε να υπάρξει μια υποτυπώδης πολιτική για την οποία να μην ντρεπόμαστε ούτε ως Έλληνες, ούτε ως Ευρωπαίοι», καταλήγει.

#ΜΕΡΑ25 #ΦΡΑΧΤΗΣ #ΕΒΡΟΣ #ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΜέΡΑ25, Έβρου,mera25, evrou