Νεκρή νεαρή Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με συμπτώματα που παραπέμπουν σε Έμπολα

Νεκρή η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, που διακομίστηκε ως περιστατικό ύποπτο για Έμπολα.

Η άτυχη κοπέλα εχθές το απόγευμα διακομίστηκε εσπευσμένα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να βάζουν στην διερεύνηση τον Έμπολα λόγω των ταξιδιών της οικογένειας, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας.

Η διακομιδή της 17χρονης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έγινε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Νάξο με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, ύποπτο

για ιο Έμπολα ή παρεμφερούς μολυσματικού ιού, καθώς η νεαρή Ιταλίδα πήγε στο νοσοκομείο της Νάξου με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι γιατροί του νησιού στο ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας εκτίμησαντη βαρύτητα της κατάστασης: η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς βεβαίως να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια τι είχε προκαλέσει αυτο το σηψαιμικό επεισόδιο.

Οι λοιμωξιολόγοι του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) ενημερώθηκαν άμεσα και διερευνούν αν πρόκειται για μόλυνση με ιό πιο γνωστό (μηνιγγίτιδα) ή πιο σπάνιο (Έμπολα) που βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων σε χώρες της Αφρικής.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα είναι διαθέσιμα στο επόμενο 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί και ο διοικητής του νοσοκομείου της Νίκαιας διαψεύδουν ότι πρόκειται για Έμπολα, ενώ συνιστούν ψυχραιμία μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα, καθώς η αιτία του θανάτου είναι υπό διερεύνηση υπό την ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα