Νέα αναζωπύρωση στα Γεράνεια Όρη - Επί ποδός οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (βίντεο)

Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη, όπου σημειώθηκε νέα μικρή αναζωπύρωση. Το απόγευμα ξέσπασε φωτιά και στην Ιπποκράτειο πολιτεία (Αφίδνες) στην Πάρνηθα.

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς, που καίει σε διάφορές εστίες στα Γεράνεια Όρη, αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις το απόγευμα της Δευτέρας (24/05). Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη (19/05) από τον Σχίνο

Κορινθίας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην Κέα. Το απόγευμα ξέσπασε φωτιά και στην Ιπποκράτειο πολιτεία (Αφίδνες) στην Πάρνηθα, αλλά σβήστηκε με την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στα Γεράνεια Όρη, ξαφνικά το απόγευμα της Δευτέρας (24/05), σε συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο υπάρχουν πεύκα, οι φλόγες μεγάλωσαν και κινητοποίησαν την Πυροσβεστική. Οι δυνάμεις είναι επί ποδός, προσπαθώντας να σβήσουν όλες τις εστίες.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική ανέφερε πως η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. Συνολικά επιχειρούν 262 πυροσβέστες, 71 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ”, τρία (3) Α/Φ, τρία (3) PZL και ένα (1) Ε/Π.

Επίσης, στην επιχείρηση συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των Ο.Τ.Α.

Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Πετρούτσο. Σημειώνεται ότι εκτός από τις καταστροφές στις περιουσίες ανθρώπων, η μεγάλη φωτιά προκάλεσε και τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, καθώς έκαψε 52.000 στρέμματα παρθένου δάσους από σύνολο 71.000 στρεμμάτων συνολικής καμένης έκτασης, σύμφωνα με την ανάλυση των πλέον προσφάτων δορυφορικών δεδομένων από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Πρόκειται για την πιο καταστροφική, από άποψη καμένης δασικής έκτασης, πυρκαγιά της τελευταίας δεκαετίας.

Όπως αναφέρθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας (24/05) ξέσπασε φωτιά και στην Ιπποκράτειο πολιτεία (Αφίδνες) στην Πάρνηθα, αλλά σβήστηκε με την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη: Αυτό είναι το πακέτο μέτρων για τους πυρόπληκτους (εικόνες, βίντεο)

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΦΩΤΙΑΠΥΡΚΑΓΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα