«Μύλος» με τα ψηφοδέλτια - Τι θα γίνει μετά την απόσυρση Γιώργου Κατρούγκαλου στις εκλογές 2023

«Αναταράξεις» στις εκλογές 2023 μετά την απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα γίνει με την σταυροδοσία στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Τα ψηφοδέλτια

έχουν ήδη τυπωθεί και η υποψηφιότητα του Γ.κατρούγκαλου έχει εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο. Βέβαια, η δημόσια τοποθέτηση του Γ.κατρούγκαλου πως αποσύρεται μπορεί να οδηγήσει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην τον ψηφίσουν.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιοι σταυροί τυχόν λάβει θα καταμετρηθούν για τον ΣΥΡΙΖΑ και επαφίεται στον ίδιο -αν ακόμα και η Βουλή που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία δεν θα διαρκέσει πολύ και θα διαλυθεί συντόμως- το τι θα πράξει αν εκλεγεί.

Αν τελικά πάμε σε δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο, είναι στο χέρι του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να μην τον συμπεριλάβει στην λίστα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Ανακοίνωση υπουργείου Εσωτερικών

«Αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του», ξεκαθαρίζει το ΥΠ.ΕΣ.

Από τη στιγμή όμως, που έχουν εκδοθεί τα ψηφοδέλτιά και ήδη έχουν αρχίσει να μοιράζονται, δεν μπορεί να διαγραφεί το όνομά του ούτε το κόμμα να τον σβήσει. Σε περίπτωση που ψηφιστεί και εκλεγεί, παρά την απόσυρσή του, θα πρέπει να ορκιστεί βουλευτής και μετά να παραιτηθεί.

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΒΟΡΕΙΟΣ_ΤΟΜΕΑΣ_ΑΘΗΝΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα