Μητσοτάκης: Θα υπερψηφίσουμε το κοινωνικό μέρισμα

«Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, για το κοινωνικό μέρισμα.

«20 νεκροί και ούτε μία παραίτηση. Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στη δικαιοσύνη, μάλλον κατά του εαυτού της», σημείωσε αναφερόμενος στις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, ενώ στράφηκε και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι έφυγε για την Σουηδία και κατά του υπουργού Υποδομών Χρήστο

Σπίρτζη ότι «δεν έκρινε σκόπιμο να γυρίσει από την Αμερική».

«Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία σε πολλά πεδία. Απών ήταν ο πρωθυπουργός και στις πυρκαγιές, απών και από τους σεισμούς στην Λέσβο απών και από την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ο κ. πρωθυπουργός πέρασε για δέκα λεπτά δίχως να δει τους κατοίκους και έφυγε για τη Σουηδία. Αντίθετα εμείς συγκροτήσαμε αμέσως επιτροπή από ειδικούς, επικοινωνήσαμε με τους κατοίκους, διερευνήσαμε την δυνατότητα αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και κινητοποιήσαμε τους εθελοντές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν στην περιοχή, σημειώνοντας ότι είχαν εγκριθεί παρεμβάσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν.

«Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα συγκράτησης εδαφών; Γιατί φτάσαμε να θρηνήσουμε 20 νεκρούς; Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι; Γιατί δεν έκλεισαν κάποιοι δρόμοι; Τα ερωτήματα περιμένουν απάντηση και θα τα θέτουμε μέχρι να πάρουμε απάντηση», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως πρόσθεσε, «σε αντίθεση με εσάς εμείς φερθήκαμε με απόλυτη υπευθυνότητα. Συστήσαμε Επιτροπή Ειδικών και προτείναμε σειρά μέτρων άμεσης ανακούφισης».

«Αντί να πανηγυρίζετε θα έπρεπε να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα. Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη».

Θα υπερψηφίσουμε γιατί οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Θα υπερψηφίσουμε γιατί οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα