Μητσοτάκης: «Ο λαός θα μας δώσει ισχυρή αυτοδυναμία για τις μεγάλες αλλαγές»

«Η Ελλάδα δεν συζητά με την Τουρκία ζητήματα που αφορούν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας είναι Έλληνες, Ευρωπαίοι πολίτες και πρέπει να απολαμβάνουν, και θα απολαμβάνουν με κυβέρνηση της ΝΔ, ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή με όλους τους χριστιανούς συμπολίτες τους στην Θράκη», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα.

«Και είναι πραγματικά

πολύ στενάχωρο να βρισκόμαστε σήμερα στην θέση να συζητάμε δημόσια και να ζητάμε από την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει το αυτονόητο. Να ζητήσει από τους δύο εκλεγμένους βουλευτές τους να δηλώσουν πολύ απλά ότι σέβονται την Συνθήκη της Λωζάνης και ότι στην Θράκη υπάρχει μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα. Είναι τόσο απλό. Εσείς αναρωτηθείτε γιατί δεν το κάνουν και γιατί ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να τους καλύπτει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης .

Ο Πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι δήθεν ανθρωπιστές που κόπτονται για την αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αυτοί που επέτρεψαν τα κάτεργα της Μόριας και καταδικάστηκε η χώρα για τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί, συνθήκες που προσομοίαζαν περίπου με βασανιστήρια».

«Ας μην μας κουνάνε αυτοί το δάχτυλο και ας σταματήσουν επιτέλους να στοχοποιούν το Λιμενικό μας και να αναγνωρίσουν ότι ο κύριος υπεύθυνος για την τραγωδία στην Πύλο ήταν οι άθλιοι διακινητές και όχι το Λιμενικό που προσπάθησε να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε», υπογράμμισε και αφού υπενθύμισε και την υπόθεση της μικρής Μαρίας λέγοντας πως «διέσυραν την χώρα στο εξωτερικό ανερυθρίαστα για ένα περιστατικό που δεν υπήρξε ποτέ», σχολίασε:

«Όποτε βρίσκουν ευκαιρία να διασύρουν την χώρα στο εξωτερικό το κάνουν συστηματικά και μετά αγανακτούν όταν τους λέμε εθνική εξαίρεση. Δυστυχώς, αυτή είναι αλήθεια».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα για τον φράχτη του Έβρου, τόνισε πως «του λέω ότι ο φράχτης στον 'Εβρο δεν πρόκειται να πέσει γιατί η επόμενη κυβέρνηση θα είναι της ΝΔ και όχι μόνο δεν θα πέσει, αλλά θα ολοκληρωθεί το έργο».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΙΩΑΝΝΙΝΑ #ΘΡΑΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis