Μετρό Θεσσαλονίκης: Έγινε η πρώτη δοκιμή σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής

Μπορεί να έχει γίνει... ανέκδοτο η ιστορία με το Μετρό Θεσσαλονίκης, ωστόσο, φαίνεται πως πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να μπουν στις ράγες οι πρώτοι συρμοί.

Πριν από λίγα 24ωρα έγινε η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή των συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης σε όλη τη βασική γραμμή, και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν απολύτως επιτυχημένη.

Ειδικότερα, η πρώτη δοκιμή σε όλο το μήκος της γραμμής πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 7 Απριλίου. Ο συρμός ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και έφτασε μέχρι τον Σιδηροδρομικό

Σταθμό.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε την συγκεκριμένη πληροφορία. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε: «Τις προηγούμενες μέρες,, για πρώτη φορά, είχαμε δοκιμαστική διαδρομή του Μετρό καθ’ όλο το μήκος της βασικής γραμμής. Εκτιμούμε ότι τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και οι ουσιαστικές δοκιμαστικές λειτουργίες, ώστε εντός των πρώτων μηνών του 2024 το έργο, επιτέλους, να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς».

#ΜΕΤΡΟ_ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ #ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ_ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ #ΓΡΑΜΜΗ #ΔΟΚΙΜΗ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετρό Θεσσαλονίκης, Έγινε,metro thessalonikis, egine