Μεγάλη φωτιά τώρα στον Νέο Κουβαρά, «η πυρκαγιά έχει ξεφύγει» - Μηνύματα από το 112 και εκκενώσεις

Φωτιά τώρα στο Νέο Κουβαρά στην Κερατέα. Ήδη έχει κλείσει η Λεωφόρος Λαυρίου με κατεύθυνση το Λαύριο - Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρα στο Νέο Κουβαρά σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Η φωτιά στα Καλύβια είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Βρίσκεται στην κορυφογραμμή του πρώτου βουνού πάνω από τα Καλύβια, με ισχυρούς άνεμους 6 με 7 μποφόρ και ριπές 8, που δυσκολεύουν ρίψεις από εναέρια μέσα. Στην περιοχή ωστόσο επιχειρούν εκτός από

τις επίγειες, οι τράκτορες περιπολίας, 2 ελικόπτερα S-64, ένα ΑΒ-214 και ένα συντονιστικό ΒΚ-117.

Χαμηλή βλάστηση (κυρίως πουρνάρια) που κάνει εύκολη τη μετάδοση. Τώρα κατευθύνεται νότια, έχει περάσει προς το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό προς Μελισσουργό – Τραμπουροά (για αυτό βγήκε και το 112) και υπάρχει κίνδυνος στο επόμενο δίωρο να κατέβει προς την παραλία (Καλυβίων – Αναβύσσου).

Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με δήμαρχο έχουν στήσει συντονιστικό στο σημείο και έχει ζητηθεί προληπτική απομάκρυνση από Μελισσουργό προς Ανάβυσσο μέσω Λεωφ. Αναβυσσου.

Σύσταση να ακολουθούν οι πολίτες τις οδηγίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην περιοχή του νέου Κουβαρά στη Λεωφόρο Λαυρίου από τη Λεωφόρο Σουνίου μέχρι την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο Νέο Κουβαρά επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν σπίτια χωρίς να απειλούνται μέχρι στιγμής.

{https://twitter.com/112Greece/status/1680887351524900865}

Πριν λίγα λεπτά εστάλη και μήνυμα από το 112. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κλειστή είναι η Λεωφόρος Λαυρίου με κατεύθυνση το Λαύριο.

Κοντά στο σημείο που μαίνεται η φωτιά, υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης με 12 μοναχούς να παραμένουν στο σημείο και να περιμένουν τους πυροσβέστες για να τους απεγκλωβίσουν.

{https://www.youtube.com/watch?v=cyURSPRJivs}

Το μήκος της είναι 1,5 με δύο χιλιόμετρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Open ο δήμαρχος Λαυρωτικής, Δημήτρης Λουκάς. «Υπάρχουν δρόμοι πλησιάζουν τα οχήματα, αλλά υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι δύσβατη περιοχή. Υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, αυτό είναι το άσχημο», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Open, o αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης αναφέρει:

«Δυστυχώς η φωτιά έχει ξεφύγει από την λεωφόρο Λαυρίου προς το βουνό. Είναι ενδιάμεσα στα σύνορα Λαυρωτικής και Σαρωνικού. Υπάρχουν πολλές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Προσπαθούμε να την πιάσουνε αλλά φυσάνε πολλοί δυνατοί άνεμοι. Ακόμα δεν έχει απειλήσει σπίτια αλλά είναι πολύ κοντά. Πνέουν ισχυροί άνεμοι 7-8 μποφόρ».

{https://www.youtube.com/watch?v=yTK5z2fU-as}

#ΦΩΤΙΑ #ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΚΕΡΑΤΕΑ #ΚΟΥΒΑΡΑΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα