Μαξίμου για Έβρο: «Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα»

Την άμεση αντίδραση της υπηρεσιακής κυβέρνησης Σαρμά προκάλεσε το θέμα με τους 80 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα, στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα. Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική

επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής, σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές όταν Περίπου 80 μετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα του Έβρου, στην πλευρά της Τουρκίας, με τους συνοριοφύλακες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με το OPEN, ανάμεσά τους είναι και παιδιά, τα οποία ακούγονται να φωνάζουν βοήθεια και βρέφη να κλαίνε.

Οι μετανάστες είναι μια ανάσα από το ελληνικό έδαφος, όμως φαίνεται ότι δεν έχουν βάρκα για να περάσουν απέναντι και οι Τούρκοι διακινητές τους άφησαν εκεί.

Η νησίδα είναι στα Μαράσια Έβρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα νέο σχέδιο εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, μόλις λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης του επανεκλεγέντος Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, στην περιοχή υπάρχει από μέρες κινητικότητα (σ.σ.: την περασμένη Πέμπτη μία ομάδα 135 ατόμων πέρασαν παράνομα τα σύνορα και συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές στη Νέα Βύσσα), γεγονός που έχει προκαλέσει την αυξημένη ετοιμότητα τόσο του στρατού όσο και της αστυνομίας .

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι μετανάστες σπρώχνονται προς την ελληνική πλευρά των συνόρων από τρρη Στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των ελληνικών αρχών.

#ΜΕΓΑΡΟ_ΜΑΞΙΜΟΥ #ΕΒΡΟΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαξίμου, Έβρο,maximou, evro