Μαρινάκης για αυτοδιοικητικές εκλογές: «Δεν είναι ηττημένοι σε καμία περίπτωση ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, με τα μηνύματα τα οποία πρέπει προφανώς να λάβουμε σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, είναι σίγουρα ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για την κυβέρνηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στηρίζοντας την αποτίμηση αυτή πρώτον στο γεγονός ότι "στο αποτέλεσμα του α΄γύρου αποτυπώθηκαν ακόμα καλύτεροι

πολιτικοί συσχετισμοί σε σχέση με τα αποτελέσματα του Μαίου και του Ιουνίου και δεύτερον στο γειτονικό ότι σε σύνολο 13 περιφερειών "είχαμε οκτώ νικηφόρες περιπτώσεις για τους υποψήφιους της ΝΔ, τέσσερις όπου κέρδισαν υποψήφιοι από τον ιδεολογικό μας χώρο τους οποίους δεν στηρίξαμε αλλά δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μόνο μία περίπτωση όπου κέρδισε η αντιπολίτευση.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και προανήγγειλε συναντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με το σύνολο των νεοεκλεγέντων περιφερειαρχώων, αρχής γενομένης αύριο "λόγω των ειδικών συνθηκών και αναγκών", με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα. Τόνισε μάλιστα ότι με τον κ. Κουρέτα θα συναντηθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης "γιατί η Θεσσαλία είναι αυτή την στιγμή η πιο επείγουσα σε επίπεδο διαχείρισης περιφέρεια και το κράτος έχει συνέχεια". Διέψευσε μάλιστα και πληροφορίες περί δυσαρέσκειας του πρωθυπουργου για τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη περί αποζημιώσεων και σκέψεών του ακόμη και για απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι "δεν επιβεβαιώνω κάτι τέτοιο για τον κ. Αυγενάκη, δεν υπάρχει καμία τέτοια εικόνα, ούτε πληροφορίες, ούτε τέτοια αίσθηση".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί μεταξύ των παρατάξεων αποτυπώνονται στον α΄γύρο γιατί συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις και τόνισε ότι εκεί αποτυπώθηκαν συσχετισμοί οι οποίοι έδειξαν μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Όπως είπε, δεν είναι ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση, την στιγμή που σε 12 από τις 13 περιφέρειες- πλην Ιονίου που πήρε παρακάτω από τα εκλογικά της ποσοστά- έλαβε σε επίπεδο πρώτου γύρου, μεγαλύτερο ποσοστό .

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη "αν κάποιος δεν είναι ηττημένος σε καμία περίπτωση, αυτός είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης". Όπως είπε, "εμείς είμαστε κυβέρνηση του 41% και όχι του 51%", ενώ έφερε ως παράδειγμα τον δήμο Θεσσαλονίκης όπου ο κ. Τζιτζικώστας στον α΄γύρο έλαβε 51,88% και ο κ. Ζέρβας 27% και σχολίασε πως η ΝΔ "ούτε 51,88% έχει , ούτε 27%. Η ΝΔ είναι κυβέρνηση του 41%".

Οσον αφορά το μήνυμα που θεωρεί η κυβέρνηση ότι έχει σταλεί προς αυτήν ειδικά στην Θεσσαλία τόνισε ότι υπήρξε σίγουρα ένα μήνυμα για τα πρόσφατα γεγονότα και για τις φυσικές καταστροφές, ένα μήνυμα να συνεχίσουμε να αποζημιώνουμε το συντομότερο δυνατό, να τρέξουμε ακόμη περισσότερο τα έργα , ενώ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανέφερε ότι ενδεχομένως ένα μέρος του αποτελέσματος στον Έβρο να έχει να κάνει και με ότι συνέβη στις πυρκαγιές στη Δαδιά
Ο κ. Μαρινάκης υπεραμύνθηκε και του στόχου για 13 στις 13 περιφέρειες λέγοντας πως όταν κάνεις επιλογές και είσαι κόμμα εξουσίας, οφείλεις να τις υπερασπίζεσαι και δεν μπορείς να πεις ότι στηρίζω αυτούς τους 13 υποψήφίους αλλά πάω να κερδίσω σε λιγότερες περιπτώσεις. Ο στόχος που θέτει ένα κόμμα εξουσίας είναι να κερδίσει όλες τις επιλογές που έχει στηρίξει, ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε "αλαζονεία" στο ΠΑΣΟΚ για την σημαντική επιτυχία που είχε στον δήμο Αθηναίων και στην περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε κριτική και στον Στέφανο Κασσελάκη σχολιάζοντας δηκτικά πως είχα πει ότι είδε άλλο πρώτο γύρο ο κ Κασσελάκης , μάλλον είδε και άλλο δεύτερο γύρο, μάλλον είδε άλλες εκλογές".

#ΠΑΥΛΟΣ_ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ #ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα