Μάνδρα Αττικής: Το «φονικό» ρέμα της Αγίας Αικατερίνης από ψηλά

Σε βίντεο που έχει αναρτήσει στον λογαριασμό της στο YouTube η ομάδα Up Drones καταγράφει από ψηλά την καταστροφή που άφησε πίσω της η θεομηνία στη Μάνδρα Αττικής

Οπως αναφέρει «όλοι μιλάνε για εκδίκηση της φύσης, όμως η εικόνα από ψηλά φανερώνει αληθινά ανθρώπινα «εγκλήματα», τα οποία και κόστισαν τη ζωή σε 22 τουλάχιστον αθώους συνανθρώπους μας, γιατί κάποιοι μιλάνε για άγνωστο αριθμό αλλοδαπών παράνομων εργατών που αγνοούνται από εκείνη την μέρα.

Το ρέμα της «Αγίας Αικατερίνης», αν και το μικρότερο, που περνάει μέσα

από την πόλη αποδείχτηκε και το πιο θανατηφόρο. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά. Η φυσική συνέχεια του ποταμού είναι η κεντρική οδός Κοροπούλη, η οποία όμως έχει διακοπεί υπόγεια λόγω αστοχίας της ΕΥΔΑΠ. Με αποτέλεσμα ο χείμαρρος όταν υπερχειλίζει να «αναζητά» τη φυσική του κοίτη, πνίγοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Το μεγάλο ρέμα που διαπερνά τη Μάνδρα, οι «Σούρες», έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη αλλοίωση, με δεκάδες τετραγωνικά μέτρα του χειμάρρου να έχουν χτιστεί είτε με νόμιμα είτε με αυθαίρετα κτίσματα, η κοίτη να έχει μειωθεί δεκάδες μέτρα, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του ρέματος έχει υπογειοποιηθεί και περνά μέσα από μικρούς αγωγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα