Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο πληρώνουμε τις ρευματοκλοπές

Αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Συνήγορο του Πολίτη για την επιβάρυνση που υφίστανται οι καταναλωτές από τις ρευματοκλοπές.

Με το αστρονομικό ποσό των 789 εκ. ευρώ εκτιμάται ότι επιβαρύνθηκαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος την περασμένη χρονιά εξαιτίας των ρευματοκλοπών καθώς επιτήδειοι ή φτωχά νοικοκυριά που δεν έχουν τα χρήματα για ρεύμα καταφεύγουν στην κλοπή ρεύματος η οποία χρεώνεται πια ακριβότερα από τους παρόχους.

Συγκεκριμένα η αποζημίωση του ΔΕΔΔΗΕ για το κόστος που υφίσταται

για τον εντοπισμό της ρευματοκλοπής και την διαχείριση της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών αντικατάστασης του μετρητή και του εργαστηριακού ελέγχου του στην συνέχεια όπου αυτό απαιτείται κυμαίνεται από 350 έως 700 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Συνήγορος του Πολίτη στη διάρκεια ημερίδας για την ενεργειακή κρίση, έγινε γνωστή η εκτίμηση πως για τον 2022 οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με το ποσό των 789 εκ. ευρώ για τις ρευματοκλοπές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προσδιορίζει τις απώλειες του δικτύου διανομής, οι οποίες κατανέμονται σε «τεχνικές» και «μη τεχνικές». Η τελευταία κατηγορία είναι οι ρευματοκλοπές. Το συνολικό κόστος των απωλειών μετακυλίεται στους παρόχους ρεύματος και εκείνοι με τη σειρά τους το μετακυλίουν στους πελάτες τους.

#ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ #ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ_ΤΟΥ_ΠΟΛΙΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λογαριασμοί, Πόσο,logariasmoi, poso