Λαβρόφ: Η αποστολή πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ εγείρει κίνδυνο εμπλοκής τρίτης χώρας στον πόλεμο

H αποστολή πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία εγείρει τον κίνδυνο εμπλοκής μιας «τρίτης χώρας» στην πολεμική σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε σε συνέντευξη Τύπου, για τα σχέδια των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Ουκρανία συστήματα HIMARS που θα μπορούσαν να πλήξουν

ρωσικούς στόχους.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν αυτά τα πυραυλικά συστήματα για να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία στην άμυνά της απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, και όχι για πλήγματα εντός του ρωσικού εδάφους.

«Ζητήσαμε από τους Ουκρανούς εγγυήσεις ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν (στόχους) εντός της Ρωσίας. Οι Ουκρανοί πολεμούν σε έναν αμυντικό πόλεμο. Οι ρωσικές δυνάμεις είναι στο έδαφός τους», είπε ο Τζόναθαν Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο CNN.

Ο Guardian σημειώνει σε άρθρο του, πως τα συστήματα HIMARS που πρόκειται να στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, θα μπορούν να πλήττουν στόχους σε απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων.

#ΣΕΡΓΚΕΙ_ΛΑΒΡΟΦ #ΠΥΡΑΥΛΟΙ #ΠΟΛΕΜΟΣ_ΣΤΗΝ_ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΗΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαβρόφ, Ουκρανία, ΗΠΑ,lavrof, oukrania, ipa