Κρήτη: Υποτιθέμενος πελάτης άδειασε τραπεζικό λογαριασμό ξενοδόχου - Πώς έστησε την απάτη

Το δήθεν δώρο και το "γνωστό" όνομα που χρησιμοποίησε ο επιτήδειος για να εξαπατήσει την ιδιοκτησία ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Απίστευτη απάτη δέχτηκε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Σητεία Λασιθίου, όπου ένας επιτήδειος ήθελε να κλείσει δωμάτιο καθώς - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του - είχε λάβει ως δώρο από την εταιρεία στην οποία εργάζεται, ένα ταξίδι στην Σητεία,

15 ημερών.

Συγκεκριμένα το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο κ. Κώστας Σταυρακάκης έμοιαζε "αθώο" ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, είχε στόχο τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η απάτη

Όπως επισημαίνει στο Cretalive o κ. Σταυρακάκης, ο άγνωστος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής του είπε ότι καλεί από το νησί της Νάξου, και συστήθηκε ως "Μιχάλης Καραμανάκης". Ο κ. Κώστας εκτιμά ότι το όνομα δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού διαφέρει μόνο κατά ένα γράμμα από αυτό του κρητικής καταγωγής Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μιχάλη Καραμαλάκη!

Ο υποτιθέμενος πελάτης, αφού έκανε την κράτηση για δωμάτιο, εξέφρασε την πρόθεση να πληρώσει ηλεκτρονικά, με "wallet", όπως είπε, είτε σε λογιαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, είτε της "Alpha" .
Ο κ. Σταυρακάκης περιγράφει την συνέχεια της συνομιλίας ως εξής: "Περίμενε επίμονα να ανοίξει ο υπολογιστής μου, ενώ όταν του έδωσα IBAN, αυτός μου έστειλε μια ψεύτικη φόρμα με e-mail, και ζητούσε username και pin του ebanking"!

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα, κάθε συζήτηση με τον υποτιθέμενο πελάτη, τελείωσε για τον κ. Κώστα, ο οποίος φυσικά αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απάτη.
Ο ίδιος έσπευσε να δημοσιοποιήσει όχι μόνο τα όσα έγιναν, αλλά και το τηλέφωνο από το οποίο έλαβε την κλήση, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα να καταφέρει ο υποτιθέμενος κ. Καραμανάκης, να εξαπατήσει κάποιον άλλο επιχειρηματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα