Κρίσιμο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια - Προκαλεί το κόμμα του Γκρουέφσκι

«Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, η χώρα πρέπει να ονομάζεται Μακεδονία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού σκοπιανού κόμματος VMRO, Αλεξάνταρ Νικολόσκι, την ώρα που οι κυβερνήσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ κάνουν προσπάθειες επίλυσης του ονοματολογικού. Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στα Σκόπια

Σύσκεψη

των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στα Σκόπια, στην οποία θα εξετασθεί το πλαίσιο για την επίλυση του θέματος της ονομασίας

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) και πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο Πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι και ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, DUI, Αλί Αχμέτι.

Η συνάντηση διεξάγεται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών και σε αυτήν θα παραβρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο αντιπρόεδρος του VMRO υπογράμμισε πως δεν θα γίνει αποδεκτή καμιά αλλαγή στο Σύνταγμα, ενώ τόνισε πως δεν συναινεί στις αλλαγές των ονομάτων και των δρόμων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, λίγες ώρες πριν συνέλθει στα Σκόπια συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της ονομασίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο κ. Νικολόσκι σημείωσε πως «δεν βρίσκουμε κανένα αλυτρωτικό στοιχείο στο όνομα οποιουδήποτε χώρου ή αντικειμένου στην χώρα μας. Δεν θεωρούμε ότι αυτά είναι η πηγή του προβλήματος. Αυτά είναι δικαιολογίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα