Κοτζιάς: «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία δεν έχει ΑΟΖ»

«Μαργαριτάρια» μοίρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών όπου βρίσκονται τα dikaiologitika και μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις. Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε πως «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία δεν έχει ΑΟΖ», ενώ ο ίδιος δήλωσε οπαδός μιας ευρωπαΐκής Τουρκίας.

«Είμαι οπαδός μιας ευρωπαΐκής Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, ενώ σχετικά με τον Τούρκο Πρόεδρο υποστήριξε «Ο Ερντογάν ταλαντεύεται μεταξύ των δύο δρόμων... της ευρωπαϊκής Τουρκίας

και της μοναρχίας».

Ενέργεια - Φυσικό αέριο

Σχετικά με το μείζον θέμα της ενέργειας και των αποθεμάτων φυσικού αερίου ο κ. Κοτζιάς παραδέχτηκε πως «βρίσκουμε ενέργεια», ενώ έκανε λόγο περί μεταφοράς των πόρων υπογραμμίζοντας «Ό,τι βρίσκουμε σε ενέργεια πρέπει να την μεταφέρουμε προς την δύση. Παράλληλα, υπερασπίστηκε και της συμμετοχής της Τουρκίας, τονίζοντας ότι «Αν νομίζεις ότι η Τουρκία δεν έχει ΑΟΖ, δεν είναι έτσι». Χαρακτήρισε δε, «φιλική πολιτική» το «να βάλεις τον άλλον στο παιχνίδι».

Μακεδονία

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στάθηκε και στο Ονοματολογικό και συγκεκριμένα στο θέμ ατης γλώσσας, όπου κατά την άποψή του «Δεν εθίγη διότι οι Μακεδόνες δεν μιλούν τη μακεδονική».

Keywords
Αναζητήσεις
είναι γελασμενοι όσοι νομίζουν ότι η τουρκία δεν έχει αοζ
Τυχαία Θέματα