Κοτζιάς: Θέλουμε όνομα διακριτά διαφορετικό από τη Μακεδονία

«Θέλουμε στην ονομασία της ΠΓΔΜ να δώσουμε ονομασία που θα είναι διακριτά διαφορετική από την ελληνική Μακεδονία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση συζητά για σύνθετη ονομασία με ενιαία χρήση

Τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το ζήτημα του ονόματος, δήλωσε

ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑNT1. Τόνισε ότι το κόστος για τα Σκόπια θα είναι πολύ μεγάλο αν γίνει δημοψήφισμα και απορριφθεί η λύση που θα έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών

«Υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι το θέμα θα περάσει από το Κοινοβούλιο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι αναμένεται αύριο στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης.

Τολμάμε και θα λύσουμε το πρόβλημα εφόσον και η άλλη πλευρά δείξει σύνεση. Η ΝΔ δημιούργησε το πρόβλημα όταν ήταν κυβέρνηση και δεν μπόρεσε να το λύσει, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών. Η επίλυση του σκοπιανού θα κάνει καλό στις δυο χώρες, συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση συζητά μια συνθέτη ονομασία για τα Σκόπια με ενιαία χρήση. Ανέφερε ότι η αλβανική πλευρά απορρίπτει την ονομασία «Σλαβομακεδονία».

Keywords
Τυχαία Θέματα