Κορονοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση του 66χρονου στο Ρίο - Επιδεινώθηκε η υγεία του

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 66χρονου ο οποίος προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, και νοσηλεύεται εδώ και μέρες στο νοσοκομείο στο Ρίο.

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται με κορονοϊό στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών, του 66χρονου που ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο Υγείας ακόμη πέντε κρούσματα του κορονοϊού με το σύνολο στη χώρα μας να ανέρχεται

πλέον στα 89 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με τα έως χθες δεδομένα (σε σύνολο 84 κρουσμάτων) οι 3 μόνοι ήταν ξένοι υπήκοοοι και οι 56 απο τους 84 σχετίζονταν με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους (47 ταξιδιώτες και 9 επαφές αυτών)

Για την κατάσταση της υγείας του 66χρονου μίλησε χθες ο γιατρός του Χρήστος Γώγος.

«Διαμορφώσαμε μία μονάδα εντατικής θεραπείας μέσα στο θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι άρρωστοι αυτοί θα πρέπει να νοσηλεύονται υπό πολύ ειδικές συνθήκες. Ο 66χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε αυτό τον χώρο. Είναι σε σταθερή κατάσταση, σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση. Ευχόμαστε για το καλύτερο, παρόλο που είναι σε σοβαρή κατάσταση» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Για τα υπόλοιπα κρούσματα ο κ. Γώγος είπε:

«Νοσηλεύουμε 14 με επιβεβαιωμένη νόσο και 4 με ύποπτα κρούσματα. Από τους 14 δεν είναι όλοι σε άριστη κατάσταση, τρεις από αυτούς έχουν πνευμονία. Ενώ η νόσος στην αρχή δεν δημιουργεί συμπτώματα, σε ηλικίες μεγάλες μπορεί να προκαλέσει σημαντικά συμπτώματα. Η συγκεκριμένη νόσος για να αντιμετωπιστεί δεν έχει ειδική θεραπεία. Ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την επιδημία είναι να προσέχουμε με την ατομική μας υγιεινή» είπε για τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κρούσμα είναι ο άνθρωπος που πήγε εκδρομή στους Αγίους Τόπους με αρκετούς ακόμη ανθρώπους από την ίδια περιοχή.

Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Ο 66χρονος αρχικά ήταν στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα