Κορονοϊός: Καταρρέουν τα νοσοκομεία στο Λονδίνο - Η δραματική έκκληση του Δημάρχου

Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει κορονοϊό. Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κήρυξε σήμερα κατάσταση «μείζονος συμβάντος» στο Λονδίνο, κάνοντας έκκληση να φορούν όλοι μάσκα.

Σε επιστολή του στον Μπόρις Τζόνσον, απαιτεί το κλείσιμο των εκκλησιών και των τόπων λατρείας και τονίζει ότι πρέπει οι κάτοικοι να φορούν μάσκες παντού, όπως στις ουρές των σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Το νούμερο των κρουσμάτων στο Λονδίνο έχουν αυξηθεί δραματικά και στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πολύ περισσότεροι ασθενείς από ότι τον Απρίλιο», αναφέρει ο Sadiq Khan.

«Ένας

στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα κορονοϊό. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι να πεθάνουν», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Μάλιστα τόνισε ότι 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στο Λονδίνο, δηλαδή 35% περισσότερα απ' ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.

{https://twitter.com/MayorofLondon/status/1347530789710426113}

Υπενθυμίζεται πως τρία εμβόλια εναντίον της COVID-19 έχουν μέχρι τώρα εγκριθεί για χρήση στη Βρετανία, με εκείνα των Pfizer/BioNTech και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca να χορηγούνται ήδη.

Μάλιστα, εξαιτίας της δραματικής κατάστασης, τα σημαντικότερα κτίρια της Βρετανίας φωτίστηκαν με μπλε χρώμα για να δηλωθεί η στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS) που καταρρέει κάτω από το βάρος των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το London Eye στις όχθες του ποταμού Τάμεση, η γέφυρα του Λονδίνου, τα σιντριβάνια στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, όλα δείχνουν πολύ όμορφα με το μπλε φωτισμό τους, αλλά αυτό το μπλε δεν είναι εορταστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα