Κορονοϊός: Γιατί δεν πρέπει να φοβάσαι για την ασφάλεια του εμβολίου

O διευθυντής του Εθνικού Ιστιτούτου για Έρευνα Υγείας (NIHR), Τομ Σόλομον, καταθέτει μία σειρά από προτάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός όσον το δυνατόν περισσότερου κόσμου με στόχο την εξουδετέρωση του κορονοϊού ενω επιχειρηματολογεί υπέρ της ασφάλειας του εμβολίου.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης – που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την AstraZeneca – σταματά το 70% των ατόμων από την ανάπτυξη συμπτωμάτων COVID. Και, ανάλογα με το πώς δίνονται οι δόσεις,

μπορεί ακόμη και να προστατεύσει έως και το 90% των ανθρώπων. Αυτό ακολουθεί τις πρόσφατες ανακοινώσεις από την Pfizer και από Moderna ότι τα εμβόλιά τους παρέχουν μεγαλύτερη από 90% αποτελεσματικότητα.

Τα θετικά νέα για τα εμβόλια COVID-19 έχουν αντιμετωπιστεί με αχαλίνωτη χαρά στο μεγαλύτερο κόσμο. Ωστόσο, η αυξανόμενη ορμή των αντι-εμβολιαστών και η συνωμοσιολογία είναι ανησυχητική. Δεδομένου ότι ελάχιστα μηνύματά τους περνάνε από έλεγχο για την εγκυρότητά τους πριν αναρτηθούν στα social media, επηρεάζουν άλλους για να γίνουν όλο και περισσότερο διστακτικοί για τα εμβόλια κατά της COVID-19.

Μια πρόσφατη έκθεση πρότεινε ότι το 9% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν πολύ απίθανο να λάβει ένα εμβόλιο COVID-19, ενώ περίπου το 27% ήταν αβέβαιο. Αυτοί οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί. Εκτιμάται ότι το 60%-70% των ανθρώπων θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης – το σημείο στο οποίο η διαβίβασή του αρχίζει να μειώνεται δραματικά. Αλλά τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί αυτό; Ο Tom Solomon, ο οποίος είναι διευθυντής του Εθνικού Ιστιτούτου για Έρευνα Υγείας, δίνει τις απαντήσεις και προχωράει σε κάποιες προτάσεις που θα διευκολύνουν τον εμβολιασμό.

Τα επιχειρήματα που συνηγορούν υπέρ της ασφάλειας του εμβολίου
Keywords
Τυχαία Θέματα