Κορονοϊός: Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο που αποφύγαμε χάρη στα μέτρα

Μέχρι τώρα οι ειδικοί δεν ήταν σε θέση να υπολογίσουν τα πραγματικά κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Μια ομάδα επιστημόνων όμως κατάφερε τελικά να υπολογίσει όμως πόσοι άνθρωποι θαν έχαναν τη ζωή τους αν η κυβέρνηση δεν είχε λάβει τα μέτρα που έπρεπε. 

Στον αριθμό των ατόμων που θα έχαναν τη ζωή τους από το νέο κορονοϊό χωρίς τα περιοριστικά μέτρα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ποιο ήταν το χειρότερο σενάριο το οποίο και γλίτωσε η Ελλάδα

τελικά ΕΔΩ.

Tα κρούσματα στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα καταγράφηκαν δέκα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, 8 με πιθανή σύνδεση με άλλο κρούσμα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.892, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 628 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1647 (57%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 18 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

101 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 173 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Οι 52 ήταν γυναίκες (30% και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Αυτό,koronoios, afto