Κεραυνοί από τον μητροπολίτη Αργολίδος: «Δήθεν θαύματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, απάτη ολκής»

Δύο ημέρες μετά την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που έκανε λόγο για «ψευδοπροφήτες», έρχεται στη δημοσιότητα μια σοβαρή καταγγελία από μητροπολίτη.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υποστήριξε ότι «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος» και πρόσθεσε ότι εκεί «δήθεν γίνονται θαύματα».

«Να πω ένα πράγμα: Ο Απόστολος Παύλος έλεγε ότι ακόμη και ο διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός. Πρέπει να είμαστε πολύ πολύ προσεχτικοί. Ο Άγιος, αν έκανε ένα θαύμα, δεν

θα το διαφήμιζε», πρόσθεσε ο σεβασμιότατος.

Επίσης, ανέφερε πως έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή και «είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω, είμαι αγανακτισμένος. Σταμάτησαν λόγω άνωθεν επέμβασης».

«Υπάρχει ποινική διάσταση… Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;… Πρόκειται για απάτη ολκής… Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα... Υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν λέγονται» είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Αργολίδας, μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» στον ΣΚΑΪ Μεσσηνίας.

Υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις και στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν είναι πολλοί, ισχυρίστηκε ο μητροπολίτης Αργολίδος. «Υπάρχει πλάνη, εκμετάλλευση», είπε.

Σημειώνεται πως δύο ημέρες νωρίτερα, την Κυριακή, είχε γίνει γνωστό ότι διαβάστηκε στους ιερούς ναούς της χώρας ένα εγκύκλιο σημείωμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με το οποίο αφύπνιζε τους πιστούς και έκανε λόγο για «ψευδοπροφήτες που κυκλοφορούν εντός της Εκκλησίας».

#ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ #ΘΑΥΜΑΤΑ #ΙΕΡΟΣ_ΝΑΟΣ #ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κεραυνοί, Αργολίδος, Δήθεν, Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού,keravnoi, argolidos, dithen, agious isidorous lykavittou