Ημαθία: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 8χρονου από στρεπτόκοκκο

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ο θάνατος του 8χρονου από τη Νάουσα, ο οποίος με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα φαίνεται πως προήλθε από στρεπτόκοκκο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινική δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ιατρική αμέλεια στην υπόθεση του θανάτου του αγοριού από στρεπτόκοκκο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας-

Τριανδρίας, θα εξεταστεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ή της έκθεσης που είχε ως συνέπεια τον θάνατο από αμέλεια.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι τελικά ήταν στρεπτόκοκκος», δήλωσε ο πατέρας του 8χρονου παιδιού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Χθες που το παιδί μπήκε στη ΜΕΘ πήραν δείγματα και τώρα βγήκαν τα αποτελέσματα και μας είπαν ότι ήταν στρεπτόκοκκος και όχι μηνιγγίτιδα, όπως είχαν πει στην αρχή», συμπλήρωσε.

Τι ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας, στην έγγραφη παραγγελία του, ζήτησε να επισυναφθούν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, όλοι οι φάκελοι των νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύτηκε ο 8χρονος που πέθανε από στρεπτόκοκκο, όπως και οι καταθέσεις των γονιών του.

Το παιδί παρουσίασε πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, για αυτό και διακομίστηκε το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Την επόμενη ημέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, για αυτό κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και στη συνέχεια στο «Ιπποκράτειο».

Όμως, το αγόρι υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής, στη ΜΕΘ Παίδων του «Ιπποκράτειου».

#ΘΑΝΑΤΟΣ #ΗΜΑΘΙΑ #ΠΑΙΔΙ #ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΣ #ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ημαθία, Εισαγγελική, 8χρονου,imathia, eisangeliki, 8chronou