Η υποψηφιότητα Κασσελάκη ταράζει κάπως τα νερά - Στο Συνέδριο το debate των 5 υποψηφίων

Τα νερά της κούρσας για την εκλογή νέας προεδρίας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ταράζει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς, μετά από αρκετές εβδομάδες, το εν λόγω θέμα ξανανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας, με τον ίδιο να δείχνει ότι διαθέτει σε αφθονία, τουλάχιστον, τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά που τραβάνε τα το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ωστόσο, μένει να φανεί στην πράξη το

κατά πόσο η εν λόγω υποψηφιότητα θα «ανακατέψει την τράπουλα» και στην πραγματικότητα, όπως έχει γραφτεί κατά κόρον το τελευταίο διάστημα ή απλώς θα μείνει ένα δημοσιογραφικό κλισέ.

Λαμπερή αλλά ανάμεικτη η εικόνα της πρώτης μέρας

Το βέβαιο είναι ότι με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας οι στοιχηματικές αποδόσεις έφτασαν να δείχνουν τον κύριο Κασσελάκη έως και ισοπαλία με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έως τώρα θεωρούνταν ακλόνητο φαβορί. Στη συνέχεια, πάντως, η κυρία Αχτσιόγλου ανέκτησε σε έναν βαθμό το προβάδισμα της, ενώ και οι πρώτες εμφανίσεις του νέου υποψηφίου έδειξαν ότι η συμμετοχή του στην κούρσα δεν θα είναι ένας άνετος περίπατος.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος που τον υποδέχθηκε στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά ήταν σχετικά περιορισμένος και αρκετά προχωρημένης ηλικίας, με τους ανθρώπους που έχουν γνώση της περιοχής να επισημαίνουν ότι επρόκειτο κυρίως για το φανατικό κοινό του Παύλου Πολάκη. Δυσκολίες παρουσιάστηκαν και στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο κύριος Κασσελάκης στον Kontra Channel, κατά την οποία, σε ορισμένες ερωτήσεις του παρουσιαστή του δελτίου του σταθμού, Πάνου Χαρίτου, επιφυλάχθηκε, για περισσότερο εμπεριστατωμένες απαντήσεις το επόμενο διάστημα.

Παρόλα αυτά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κύριος Κασσελάκης βρίσκεται αρκετά στο επίκεντρο της συζήτησης των λογαριασμών των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με θετικές είτε με αρνητικές αναρτήσεις, ενώ το βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του χθες το πρωί κέρδισε θετικά σχόλια και χαρακτηρίζονταν από επαγγελματική αρτιότητα. Σε ότι αφορά τις στηρίξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο του, μέχρι στιγμής, θετικά έχουν εκφραστεί ο Παύλος Πολάκης, η Δώρα Αυγέρη και ο Πέτρος Παππάς (βουλευτής Κιλκίς).

Προς σιωπηρή ακύρωση του debate…

Παράλληλα με την νέα υποψηφιότητα Κασσελάκη, αυτές τις μέρες προσδιορίζονται οι βασικοί άξονες της διαδικασίας για το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο (3 Σεπτέμβρη), καθώς και για τη ψηφοφορία εκλογής προέδρου την επόμενη Κυριακή (10 Σεπτέμβρη).

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων των 4 υποψηφίων με την εταιρεία που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής της ψηφοφορίας και λύθηκαν όλες οι απορίες και οι ενστάσεις τεχνικού χαρακτήρα που καταγράφονταν το προηγούμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά, την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση τους για το ζήτημα του debate, φαίνεται ότι αναβλήθηκε σιωπηρά επ’ αόριστο, καθώς ορισμένοι από τους 4 παλιούς υποψήφιους φέρονται να μην επιθυμούν μια τέτοιου είδους τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη (θεωρούν ότι δεν βοηθάει τη συγκρότηση της κουβέντας για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ) και με δεδομένο ότι καταγράφονταν ήδη ισχυρές επιφυλάξεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

… προς debate των 5 στο Συνέδριο

Επίσης, σήμερα στις 15:00, συνεδριάζει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, έχοντας στην ατζέντα της τον ορισμό προεδρείου για το Διαρκές Συνέδριο του Σαββάτου και εφορευτικής επιτροπής για την ψηφοφορία της άλλης Κυριακής. Μέσω επιστολής αναμένεται να κατατεθεί στο όργανο η πρόταση του Νίκου Παππά (ο ίδιος θα απουσιάζει από τη συνεδρίαση λόγω περιοδείας στην Κρήτη) για το ζήτημα του να μπορούν να ψηφίζουν, πέρα από τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ (με το μέχρι στιγμής πλαίσιο, για να συμμετέχει κάποιος πολίτης θα πρέπει να γραφτεί, έστω εκείνη τη στιγμή, μέλος του κόμματος).

Η εν λόγω πρόταση δύσκολα θα γίνει αποδεχτή καθώς χρειάζεται αλλαγή καταστατικού, κάτι που δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του Διαρκούς Συνεδρίου. Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία επικαλούνται το καταστατικό του, στο Διαρκές δεν αναμένεται κάτι περισσότερο από τις ομιλίες των 5 υποψηφίων και την έγκριση τους από το σώμα, ενώ και οι αρχικές πληροφορίες για μια εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα φαίνονται να μην επιβεβαιώνονται (παρά τη σχετική χθεσινή δήλωση-παρότρυνση του Δημήτρη Παπαδημούλη), καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος φέρεται να μην θέλει να επισκιάσει τη διαδικασία με μια τοποθέτηση του μετά από εβδομάδες απουσίας.

Έτσι λοιπόν, το πολυαναμενόμενο debate των υποψηφίων μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικά, αλλά θα το δούμε σε πλήρη ανάπτυξη στο Διαρκές Συνέδριο.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΣΤΕΦΑΝΟΣ_ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ #ΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΕΦΗ_ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα