Η Ρωσία εξαπέλυσε νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, αφότου η χώρα γιόρτασε την απελευθέρωση της Χερσώνα

Η Ρωσία εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές σε όλη την Ουκρανία, λίγες μέρες μετά την υποχώρηση της Χερσώνας.

Το φαινομενικά συντονισμένο μπαράζ, σύμφωνα με το nbcnews, έπληξε βασικές πόλεις από το Λβιβ στα δυτικά έως το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά και έπληξε κτίρια κατοικιών στην πρωτεύουσα, Κίεβο.

Η Ρωσία εξαπέλυσε ένα νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία την Τρίτη,

μέρες αφότου η χώρα γιόρτασε την ανακατάληψη της κεντρικής νότιας πόλης Χερσώνα, μια από τις πιο δραματικές αποτυχίες μέχρι σήμερα για τον πόλεμο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το φαινομενικά συντονισμένο μπαράζ σε βασικές πόλεις από το Λβιβ στα δυτικά έως το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά έπληξε κτίρια κατοικιών στην πρωτεύουσα, Κίεβο, και έπληξε τις ενεργειακές υποδομές, εκτοξεύοντας το ρεύμα σε περιοχές σε όλη τη χώρα.

Έγινε καθώς παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκαν σε μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 εθνών στην Ινδονησία, όπου κυριαρχεί η εισβολή της Ρωσίας.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko είπε στο κανάλι του στο Telegram ότι δύο κτίρια κατοικιών χτυπήθηκαν στην περιοχή Pechersk της πόλης, ενώ αρκετοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν.

Δεν υπήρξε άμεση αναφορά για θύματα, αλλά ο Klitschko είπε ότι διασώστες και γιατροί βρίσκονται στο σημείο.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν σε όλη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Κιέβου και οι άνθρωποι κλήθηκαν να μείνουν σε καταφύγια.

Ο δήμαρχος του Λβιβ Άντριι Σάντοβι είπε ότι τμήματα της πόλης έμειναν χωρίς ρεύμα μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν.

Αξιωματούχοι στη δυτική πόλη Ρίβνε και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο, ανέφεραν ζημιές σε μεγάλες υποδομές και απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενώ η ανακατάληψη της Χερσώνας χαιρετίστηκε στην Ουκρανία, οι ηγέτες της χώρας προειδοποίησαν ότι ο πόλεμος απέχει πολύ από το τέλος και ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να ανταποδώσει για την ταπείνωση της υποχώρησης των δυνάμεών του στο νότο.

Η Ρωσία συνεχίζει να εκτοξεύει περίπου 20.000 βολές πυροβολικού την ημέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας των ΗΠΑ.

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει ακόμη τα πλήγματα και αρνείται επανειλημμένα ότι στοχεύει αμάχους.

Αντιμετωπίζοντας μια σειρά αποτυχιών στο πεδίο της μάχης, έχει επιτεθεί όλο και περισσότερο σε μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών εγκαταστάσεων ενόψει του χειμώνα.

{https://twitter.com/DmytroKuleba/status/1592526674012549121?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1592526674012549121%7Ctwgr%5E82f3b34ce93f93e6b12d20020cb476847079ddda%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fiframe.nbcnews.com%2F0gLE4nN%3F_showcaption%3Dtrueapp%3D1}

#ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΕΠΙΘΕΣΗ #Κίεβο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ουκρανία, Χερσώνα,rosia, oukrania, chersona