Η ώρα του απολογισμού στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε - Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Με την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται στον αντιπολιτευτικό του ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορορίες, στην συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι, θα τεθούν μία σειρά ζητημάτων. Πρώτο στην ατζέντα είναι η διευρεύνηση των αιτιών

της ήττας. Άπαντες γνωρίζουν ότι για να έχει μέλλον το κόμμα και γενικά η διεύρυνση που θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα, πρέπει να γίνει μία σοβαρή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματα. Παράλληλα, θα τεθεί επί τάπητος η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, οριοθέτησε το πλαίσιο όσον αφορά το κομμάτι της άσκηση της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να αντιπολιτευόμαστε με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις. Θα είμαστε με η δύναμη που με εποικοδομητικό τρόπο θα ασκησουμε προγραμματική αντιπολίτευση. Στα ζητήματα που βρίσκονται στον αντίποδα της δικής μας αντίληψης θα σταθούμε απέναντι».

Νέα ομάδα κρούσης από τον Τσίπρα

Στην νέα εποχή που ξεκινά από σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε πολλά στελέχη, «δεν περισσεύει κανείς». Με τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη να είναι το πανεπιστημιακό άσυλο και η λύση στο θέμα της ΔΕΗ, το καλοκαίρι φαίνεται πως θα είναι «καυτό» με την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος να αναμένεται σκληρή. Στην μάχη που ξεκινά από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κοντά του «παλιές καραβάνες» του κόμματος αλλά και νέο αίμα.

Σκουρλέτης, Τζανακόπουλος, Βούτσης, Γεροβασίλη, Τσακαλώτος θα είναι ο «ομάδα κρούσης» του κόμματος ενώ θα αξιοποιηθούν και πολιτικοί όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος συνέβαλε στην διεύρυνση της παράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα