Η «μάχη» για τις παρακολουθήσεις μεταφέρεται στη Βουλή

Το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μεταξύ των οποίων και αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη έρχεται στη Βουλή.

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά το θέμα που έχει προκύψει με τις παρακολουθήσεις συνολικά αλλά και ειδικότερα για εκείνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Την Παρασκευή η αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχη΄γών.

Ορίστηκαν

οι ημερομηνίες για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει σφοδρότατη πολιτική αντιπαράθεση.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όρισε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, για την Τετάρτη 24 Αυγούστου. Νέος διοικητής θα είναι στη θέση του Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Η προ ημερησίας συζήτηση για το ίδιο θέμα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στην οποία αναμένεται η κορύφωση της αντιπαράθεσης, ορίστηκε για την Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Τη Δευτέρα η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και αν υπήρξαν παράτυπες ενέργειες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών την τελευταία τριετία.

Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ίδια υπόθεση αλλά και τη διερεύνηση αντίστοιχων καταγγελιών που αφορούν την τελευταία δεκαετία. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει αιτήματα ακρόασης του τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου αλλά και του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Ο χρονικός ορίζοντας της εξεταστικής

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ της ανάγκης σύστασης εξεταστικής επιτροπής θα διερευνήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Διαφωνίες πάντως προκύπτουν σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα της έρευνας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με το εύρος της έρευνας να αφορά την παρούσα κυβέρνηση. Με την πρόταση συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως είναι αρνητικός στο να επεκταθεί η έρευνα και στα χρόνια της δικής του κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει την επέκταση της έρευνας, ενώ ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση συμφωνούν με την επέκταση της έρευνας, είναι όμως άγνωστο αν το θεωρούν προαπαιτούμενο για τη στάση που θα κρατήσουν στη σχετική ψηφοφορία.

#ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΒΟΥΛΗ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΣΟΚ #ΚΚΕ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα