Η ΗΔΙΚΑ στηρίζει τον Μαρίνο - Δικαιολογούν τις πράξεις του

Για «ανυπόστατες κατηγορίες» σε βάρος του κ. Στάθη Μαρίνου, κάνει λόγο η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Με επίσημη ανακοίνωση η διοίκηση της ΗΔΙΚΑ επιχειρεί να καλύψει το συνεργάτη της, που αρχικά προτάθηκε για διοικητής του ΕΦΚΑ, αλλά μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν από τη ΝΔ ότι έπαιρνε έργα στενός του συνεργάτης, σε επιχείρηση που

διατηρούσαν από κοινού (Safecape), ακύρωσε την υποψηφιότητά του. Πάντως, παρά τις εξηγήσεις που επιχειρεί να παράσχει η ΗΔΙΚΑ δεν καταφέρνει να πείσει ότι ο κ. Μαρίνος δεν είχε ανάμιξη στην επιλογή του στενού του συνεργάτη, για τα έργα που έλαβε…

Στην ανακοίνωση βέβαια, η ΗΔΙΚΑ, παραδέχεται ότι υπήρξε συνεργασία με το συνεργάτη του κ. Μαρίνου, κ. Καρκαλή από το 2017. Αναφέρει ότι υπήρξε ευρωπαϊκό έργο που πήρε ο εν λόγω συνεργάτης μετά από «ανοιχτή δημόσια πρόσκληση» ύψους 10.500 ευρώ. Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, στις 26 Μαρτίου, ανέλαβε συγκεκριμένη εργασία ύψους 20.000 ευρώ «για συντήρηση και βελτιώσεις στην πλατφόρμα του Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Προσθέτει βέβαια ότι για τη συγκεκριμένη εργασία δεν έχει ακόμα υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Η επιλογή Καρτάλη έγινε όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «στην αναμφισβήτητη ικανότητά του να φέρει σε πέρας ένα συγκεκριμένο έργο, με αρχή μέση και τέλος, με καθαρή και διάφανη διαδικασία η οποία αναρτάται και στην διαύγεια». Βέβαια, όσο ικανός και να είναι ο κ. Καρτάλης προφανώς και προκαλεί εύλογα ερωτήματα και απορίες το γεγονός ότι επιλέχθηκε να πάρει έργα από την ΗΔΙΚΑ, την περίοδο που στενός του συνεργάτης ήταν σύμβουλος στην… ΗΔΙΚΑ!
Παρόλ’ αυτά η διοίκηση της εταιρίας τονίζει ότι είναι «φορέας που υλοποιεί έργα πληροφορικής και συνάπτει συμβάσεις με μια πληθώρα συνεργατών με κατάλληλη κάθε φορά εξειδίκευση και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες των προμηθειών του δημοσίου».

Για το ζήτημα των αμοιβών που έλαβε ο κ. Μαρίνος, 7.316 και 37.067 ευρώ, η ΗΔΙΚΑ ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για «κάλυψη της τακτικής μισθοδοσίας των υπαλλήλων του φορέα και όχι σε επιπλέον αμοιβές! Πρόκειται δηλαδή για κάλυψη του ίδιου του μισθού των υπαλλήλων από τα ΕΣΠΑ αντί από το δημόσιο προϋπολογισμό». Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της εταιρίας χαρακτηρίζει τον κ. Μαρίνο έναν «από τους εμπειρότερους και ικανότερους συνεργάτες του Φορέα στο ρόλο του συμβούλου για θέματα πληροφορικής. Αυτό αποδεικνύεται με την απόλυτα επιτυχημένη πλατφόρμα αιτήσεων της ΗΔΙΚΑ που σχεδιάστηκε από το μηδέν και αναπτύχθηκε, υπό την καθοδήγησή του, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βασισμένη σε τελευταίες τεχνολογίες ανάπτυξης έργων πληροφορικής. Μέσω αυτής της πλατφόρμας εφαρμόστηκαν με απόλυτη επιτυχία κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης και άλλων φορέων (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Κοινωνικό Μέρισμα, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) ως έργα υψηλών τεχνικών απαιτήσεων με μεγάλο κοινωνικό πρόσημο που άλλαξαν τον χάρτη επαφής του κράτους με τον Πολίτη».

Επίσης, η διοίκηση ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Μαρίνος «για όλες τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην ΗΔΙΚΑ τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει λάβει καμία απολύτως άλλη αμοιβή ή άλλου είδους αποζημίωση πέραν των νόμιμων απολαβών του για τη θέση του συμβούλου στη διοίκηση».

Η ΗΔΙΚΑ επιμένει πάντως, μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν ότι «τόσο η διοίκηση όσο και ο ίδιος ο κ. Μαρίνος υπερασπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο συμφέρον. Σε καμία διαδικασία δεν υπήρξε αδιαφάνεια, ενώ παράλληλα οι όποιες επιλογές συνεργατών και υλοποιήσεις έργων, βασίστηκαν σε κριτήρια της μέγιστης λειτουργικής επάρκειας με το μικρότερο δυνατό κόστος, γεγονός που ενδεχομένως αντίκειται σε διάφορα συμφέροντα»...

Keywords
Τυχαία Θέματα