Η διάταξη για την απεργία φέρνει… απεργιακό ξεσηκωμό

Η διάταξη για την αλλαγή στον τρόπο κήρυξης απεργιών, φέρνει… απεργιακό ξεσηκωμό. Από σήμερα, μέχρι και την Δευτέρα, μεγάλες ομάδες εργαζομένων «κατεβάζουν ρολά» δημιουργώντας ασφυκτικό σκηνικό για την κυβέρνηση.

Η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο που ουσιαστικά επικυρώνει την γ’ αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, θα διεξαχθεί υπό τον ασφυκτικό κλοιό απεργιών, στάσεων εργασίας και συγκεντρώσεων.

Η αρχή γίνεται σήμερα με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες

να μπαίνουν δυναμικά στο «χορό» των κινητοποιήσεων. Το μετρό και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν λόγω 24άωρης απεργίας, ενώ στάση εργασίας 12-3 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Αντίθετα κανονικά θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα πλοία στα λιμάνια θα παραμείνουν δεμένα. Επίσης 24άωρη απεργία έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν σήμερα οι οικοδόμοι όλης της χώρας.
Το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις δίνει την Κυριακή, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) με 24άωρη απεργία που προκήρυξε για τον κλάδο του εμπορίου, αντιδρώντας έτσι στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την ίδια ημέρα.

Τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου το απεργιακό «μέτωπο» περιλαμβάνει απεργία για τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ. Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας. Η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας ΓΣΕΕ και ΕΚΑ έχουν επιλέξει το Σύνταγμα για την συγκέντρωσή τους, ενώ μία ώρα αργότερα στις 6 το απόγευμα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα