Η Hurriyet κάνει λόγο για «σκάνδαλο στην Ελλάδα» και «απειλή για την τουρκική μειονότητα»

Με πρωτοσέλιδο που στοχοποιεί την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει λόγο για «απειλή» η φιλοκυβερνητική τουρκική Hurriyet.

Συγκεκριμένα το άρθρο ξεκινάει λέγοντας:

«Καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου στην Ελλάδα,

οι εντάσεις κλιμακώνονται. Κάποιοι από το κόμμα του Μητσοτάκη στοχοποιούν το ένα μετά το άλλο την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του κόμματος υποστήριξε ότι όσοι δεν ψηφίσουν τους υποψηφίους τους δεν θα έχουν δικαιώματα ελληνικής ιθαγένειας».

Στο στόχαστρο η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Σύμφωνα με το TRT News, καθώς ο προεκλογικός ανταγωνισμός κορυφώνεται, αυξάνονται οι πιέσεις και οι απειλητικές δηλώσεις κατά της τουρκικής μειονότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet, μετά τις απειλές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμπεριέλαβε Τούρκους βουλευτές στη λίστα του, συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, όπου επεσήμανε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε εθνικούς κινδύνους.

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, Οζάν Αχμέτογλου, δήλωσε ότι οι απειλές είναι απαράδεκτες.

Η Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης εστίασε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι απειλητικοί λόγοι προσβάλλουν τις μειονότητες, τονίζοντας πως αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΣΥΡΙΖΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα