Γυναίκα διέλυσε τον γάμο της για έναν άλλον άνδρα επειδή της το είπε το ChatGPT

Μια 37χρονη γυναίκα από το Νότιο Λονδίνο χρησιμοποίησε το chatbot για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό από τους συνηθισμένους, για να αποφασίσει αν θα τερματίσει ή όχι τον γάμο της.

Από την ημέρα κυκλοφορίας του το ChatGPT κέρδισε μεγάλη προσοχή, προσελκύοντας περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες σε πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του στις 30 Νοεμβρίου 2022, και προκαλώντας πολλές συζητήσεις στις διαδικτυακές πλατφόρμες και όχι μόνο.

Το ChatGPT είναι ένα μοντέλο επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, το τελευταίο chatbot που ανέπτυξε ο

μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός OpenAI του Έλον Μασκ, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Πρόκειται για μια εκδοχή του μοντέλου GPT-3 (Generative Pretrained Transformer 3) που εκπαιδεύτηκε πάνω σ’ έναν τεράστιο όγκο δεδομένων κειμένου και σχεδιάστηκε ειδικά για να απαντά σε ερωτήσεις, να γράφει κείμενα που δεν ξεχωρίζουν από των ανθρώπων και να ολοκληρώνει πολύπλοκες εργασίες με εύκολο τρόπο.

Όμως, μια 37χρονη γυναίκα από το Νότιο Λονδίνο χρησιμοποίησε τώρα το chatbot για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό - για να αποφασίσει αν θα τερματίσει ή όχι τον γάμο της.

Η Σάρα που εργάζεται στον τεχνολογικό τομέα είχε μια εξωσυζυγική 6μηνη περιπέτεια με έναν άντρα που γνώρισε μέσω Διαδικτύου και αποφάσισε να ρωτήσει το ChatGPT αν έπρεπε να χωρίσει ή όχι τον σύζυγό της.

Μετά από συνεχείς καυγάδες με τον σύζυγό της και άλλα προβλήματα στον γάμο τους αποφάσισε ότι έπρεπε είτε να διορθώσει αυτά τα προβλήματα, είτε να τερματίσει τον γάμο.

Για αυτό ζήτησε από την τεχνητή νοημοσύνη να προτείνει ένα «παραμυθένιο» τέλος για την περίπτωσή της και να αποφανθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η Σάρα μιλώντας στη Mirror είπε: «Ζήτησα ουσιαστικά από την εφαρμογή να μου γράψει μια ιστορία με βάση την τρέχουσα κατάστασή μου υποδεικνύοντας τι πρέπει να κάνει το άτομο της ιστορίας σε έναν αποτυχημένο γάμο, βιώνοντας ταυτόχρονα έναν παρόμοιο ενθουσιασμό με αυτόν της νέας μου σχέσης.

«Αυτό που είναι συναρπαστικό ήταν το πώς και πόσο καλά αντιλήφθηκε το δίλημμά μου. Στο τέλος της ιστορίας μου είπε ότι έπρεπε να βάλω την ευτυχία μου πρώτα από όλους και από όλα και να εγκαταλείψω τον σύζυγό μου, κάτι που έκανα ήδη.

Να σημειωθεί ότι η Σάρα ζει πλέον με τον αγαπημένο της, έχοντας εγκαταλείψει τον γάμο της.

«Μου έδωσε την ώθηση που χρειαζόμουν για να κάνω το άλμα και να φύγω από μια σχέση που βρισκόταν σε λήθαργο για πολύ καιρό», δηλώνει στη Dailymail.

#CHATCBT #ΓΑΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα