Για αποδυνάμωση του ΕΛΓΑ στο νομό κάνει λόγο η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Για αποδυνάμωση του ΕΛΓΑ στο νομό Λάρισας κάνει λόγο η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ) σε ανακοίνωση της, με αφορμή τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από το χαλάζι και τις έντονες βροχοπτώσεις

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπήρξε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και ζητήθηκε να ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς και να πραγματοποιηθεί άμεσα η εκτίμηση της ζημιάς.

Όπως

σημειώνει η ΕΟΑΣΛ, στην επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ υπήρξε ενημέρωση ότι μεγάλος αριθμός εκτιμητών του υποκαταστήματος Λάρισας, πρόκειται να μεταφερθούν στη Βέροια για να ενισχύσουν το εκεί κατάστημα του ΕΛΓΑ και να γίνουν εκτιμήσεις για ζημιές που υπάρχουν σε καλλιέργειες.

Με βάση το παραπάνω γεγονός, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νόμου Λάρισας σημειώνει πως «αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εκτίμηση των εκτεταμένων ζημιών στον νομό».

Ως παράδειγμα αποδυνάμωσης του ΕΛΓΑ, η ΕΟΑΣΛ αναφέρει επίσης πως δεν έχουν ακόμη καθαρογραφεί και δεν έχουν αποσταλεί στους παραγωγούς τα πορίσματα από τις ζημιές του 2016, σε κεράσια, κάστανα και άλλα προϊόντα.

«Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποδυναμωθεί ο ΕΛΓΑ από τους εκτιμητές, όταν στον νομό μας υπάρχουν τόσες πολλές και μεγάλες εκκρεμότητες και θα δημιουργηθούν μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτίμηση και την αποζημίωση της ζημιάς» τονίζει μεταξύ άλλων η ΕΟΑΣΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα