Γεωργαντάς: Η κυβερνητική πλειοψηφία στην Προανακριτική για τη Novartis να μην υπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες

Την ελπίδα «η κυβέρνηση, η οποία διαθέτει και την πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή, και μπορεί να καθορίσει τη λειτουργία της, να συνδράμει στην κατεύθυνση της ουσιαστικής διερεύνησης του ζητήματος και να μην υπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες» εκφράζει, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

Το μέλος της προκαταρτικής επιτροπής για την εξέταση της υπόθεσης NOVARTIS, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, επιμένει ότι το FBI δεν

έχει δώσει κανένα στοιχείο για Έλληνα πολιτικό και σημειώνει ότι «από το ενημερωτικό δελτίο που υπάρχει στη δικογραφία δεν προκύπτει καμία συγκεκριμένη αναφορά για εμπλοκή πολιτικού προσώπου σε αξιόποινες πράξεις». Αντίθετα, ο βουλευτής της ΝΔ, υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα «τόσο σε πολιτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο δημιουργούν ερωτηματικά και ενισχύουν τους ισχυρισμούς περί μεθόδευσης» και επαναλαμβάνει το αίτημα να αρθεί η ανωνυμία των μαρτύρων και «να τους παρασχεθεί όποια άλλη προστασία προβλέπεται από το νόμο και ζητηθεί από τους ίδιους».

Γι΄ αυτόν καθ΄ αυτόν το νόμο περί προστασίας μαρτύρων, ο κ. Γεωργαντάς σημειώνει ότι «άλλο προστατευόμενος μάρτυρας απέναντι σε τρομοκρατικές οργανώσεις και άλλο ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος».

Ως μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής ζητά την ουσιαστική και μέχρι βάθους διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς, όπως λέει «δεν μπορούν να μένουν τόσο σοβαρές σκιές στο πολιτικό προσωπικό της χώρας».

Ερωτηθείς, εάν, η απόφαση της ΝΔ να ζητήσει Προανακριτική και για τα μέλη της κυβέρνησης (Πολάκη-Ξανθό και Κουρουμπλή», είναι κίνηση αντιπερισπασμού ο κ. Γεωργαντάς απαντά: «Κανένας αντιπερισπασμός καθώς τα τρία αυτά ονόματα υπήρχαν στη δικογραφία».

Στο ερώτημα δε εάν υπάρχει φόβος να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο δικαστήριο μετά και τις προαναγγελίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για Ειδικά Δικαστήρια, ο βουλευτής της ΝΔ τοποθετείται πως «ο καθένας που κατηγορείται έχει δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του με όποιον τρόπο ο ίδιος επιλέξει».

Τέλος, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Γεωργαντάς εκφράζει την άποψη ότι «η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα ζημιώσει τελικώς αυτούς που εμπνεύστηκαν την μεθόδευσή της».

Keywords
Τυχαία Θέματα