Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής: H λογική αυτής της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματική κι επικίνδυνη

Κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στους Δήμους έκανε από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το άσυλο και τις αλλαγές στον Κλεισθένη, τόνισε πως “η κυβερνησιμότητα

στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το παν” συμπληρώνοντας πως η λογική αυτής της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματική κι επικίνδυνη. “Αυτή η λογική μπορεί να αλλοιώσει την πρόσφατη εκλογική διαδικασία” επισήμανε.

“Πρέπει επιτέλους να απελευθερωθεί η αυτοδιοίκηση κι όχι να την καθοδηγούμε για να κάνουμε πελατειακά ρουσφέτια. “Η λεγόμενη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης δεν πρέπει να μπερδεύεται με αποτελεσματικότητα της” είπε.

Σχετικά με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου τόνισε πως θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη η πανεπιστημιακή κοινότητα. “Υπάρχουν νομικές πρόνοιες για το θέμα του ασύλου” ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξουν συναινέσεις. “Πρέπει να απελευθερώσουμε τα πανεπιστήμια και να ξεφύγουμε από αυτό το σοβιετικό σύστημα που έχουμε σήμερα. Πρέπει να δώσουμε στα Πανεπιστήμια το δικαίωμα να αποφασίσουν τα ίδια για τις ανάγκες τους” τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα