Φωτιά στη Πεντέλη: Εικόνα καταστροφής, δεκάδες σπίτια καμένα, μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι (εικόνες)

Δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και άλλα έχουν καεί ολοσχερώς από το πέρασμα της φωτιάς στην βορειοανατολική Αττική. Περιουσίες καταστράφηκαν, απελπισμένοι άνθρωποι μετρούν τις «πληγές» τους, ενώ ένας ηλικιωμένος δεν άντεξε να δει το σπίτι του να καίγεται ξανά και επέλεξε την αυτοχειρία.

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι περιοχές της Βόρειοανατολικής Αττικής, που έζησαν το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης την πύρινη κόλαση. Οι περισσότεροι κάτοικοι συμμορφώθηκαν μεν με τα μηνύματα εκκενώσεων των περιοχών που έφτασαν τα 9 από την ώρα που ξέσπασε

η εστία στο Νταού Πεντέλης το απόγευμα της Τρίτης.

Οι άνεμοι αλλά και η νύχτα που σταμάτησαν τα αεροσκάφη στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης άφησαν τα πεζοπόρα και εποχούμενα τμήματα των πυροσβεστών να παλεύουν σε μια άνιση μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ. Η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση εξαιτίας των ανέμων και εκεί που οι κάτοικοι πίστευαν πως το σπίτι τους είχε γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα εκείνη επέστρεφε και το κατάπινε σε λίγγα δευτερόλεπτα.

Το μήκος του πύρινου μετώπου, έφτανε τα ξημερώματα της Τετάρτης τα 9 χιλιόμετρα, ενώ σπίτια κάηκαν σε Πεντέλη, Παλλήνη, Ανθούσα και Γέρακα. Από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης κάτοικοι της Πεντέλης, της Διώνης, του Δαμασαρίου, του Ντραφίου, της Ανθούσας, του Γέρακα, του Πανοράματος Παλλήνης, της Βούλας Πικερμίου, της Νέας Παλλήνης και της Παλλήνης κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τους κόπους ετών, ώστε να παραμείνουν οι ίδιοι ασφαλείς.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κάτοικοι πειθάρχησαν, ενώ μόνο λίγοι έμειναν πίσω για να βοηθήσουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των υπόλοιπων εθελοντών. Τραγική αποτύπωση του δράματος που η περιοχή δεν έζησε για πρώτη φορά, η αυτοχειρία ενός 80χρονου άνδρα που είδε το σπίτι του ανάμεσα σε Παλλήνη και Ανθούσα να καίγεται για τρίτη φορά.

Ο ηλικιωμένος έδωσε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας ένα περίστροφο, μην αντέχοντας να αρχίσει ξανά από την αρχή.

#ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΠΕΝΤΕΛΗ #ΑΝΘΟΥΣΑ #ΠΑΛΛΗΝΗ #ΓΕΡΑΚΑΣ #ΣΠΙΤΙΑ #ΚΑΜΕΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα