Φαράγγι της Σαμαριάς: Η γιατρός που έσωσε τον τουρίστα περιγράφει τις δραματικές στιγμές, «αλλού αυτός, αλλού το πόδι του»

Η άμεση επέμβασή της αγροτικής γιατρού έσωσε τη ζωή στον Ισπανό τουρίστα που τραυματίστηκε σοβαρά στο φαράγγι της Σαμαριάς. «Αλλού ήταν ο τουρίστας, αλλού το πόδι του» περιγράφει

Σωτήρια φαίνεται πως ήταν η επέμβαση της γιατρού για τον Ισπανό τουρίστα που είχε το σοβαρό ατύχημα στο φαράγγι της Σαμαριάς, μετά τον σεισμό στην Παλαιοχώρα Χανίων.

«Αλλού ήταν ο τουρίστας, αλλού το πόδι του», λέει η γιατρός που τον έσωσε και επισημαίνει ότι έκανε το καθήκον, αυτό για το οποίο έχει σπουδάσει και εκπαιδευτεί. «Έκανα αυτό

το οποίο μου μάθανε, που διάβασα και ίσως με βρήκε έτοιμη η ώρα από άποψη εκπαίδευσης και άπο άποψη ψυχής να κάνω αυτό που έκανα».

Ο 45χρονος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς η αγροτική γιατρός τον κράτησε στη ζωή έως ότου φτάσει το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Η γη άρχισε να σείεται, βράχοι και πέτρες κατέρρεαν. Η 32χρονη γιατρός, Δανάη Δημητριάδη, βρισκόταν στη μέση του φαραγγιού της Σαμαριάς την ώρα του ισχυρού σεισμού. Οταν ξεκίνησε η διαδικασία της ενημέρωσης μέσω των ασυρμάτων, πληροφορήθηκε πως υπήρξε ένας τραυματισμένος.

«Υπήρχε μια στιγμή κατά την οποία περπατούσα μόνη μου και προσπαθούσα να προσεγγίσω τον άνθρωπο και σκέφτομαι¨"τι κάνω τώρα; είναι επικίνδυνο, μπορεί να γίνει μετασεισμός". Δεν είχαμε καν κάποια προστατευτικά για να πας να βοηθήσεις, να κάνεις ό, τι καλύτερο μπορείς αλλά όχι να προκαλέσεις περισσότερο κακό. (…) Τον προσεγγίζουμε. Ήταν ένας 45χρονος Ισπανός ήδη ακρωτηριασμένος, σε άλλη θέση αυτός, σε άλλη θέση το μέλος», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο άνδρας συνεχίζει να μάχεται για την ζωή του στο Νοσοκομείο των Χανίων, μία μάχη όμως που δεν θα είχε την ευκαιρία να δώσει καν, αν δεν του δίνονταν οι πρώτες βοήθειες, γεγονός που διευκρίνισε η γιατρός.

#ΓΙΑΤΡΟΣ #ΦΑΡΑΓΓΙ #ΣΑΜΑΡΙΑ #ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ #ΑΤΥΧΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα