Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων υποχωρούν οι μετοχές

Η πτώση των μετοχών εμπορευμάτων και η συνεχής κατοχύρωση κερδών οδήγησαν τις ευρωπαϊκές μετοχές σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων σήμερα, με την μετοχή της Airbus, ωστόσο, να σημειώνει ράλι ύστερα από μια μεγάλη παραγγελία για αεροσκάφη.

Η υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές για τη ζήτηση και οι πιο αδύναμες τιμές μετάλλων ασκούσαν πιέσεις στις μετοχές εξόρυξης και ενέργειας, όπως η Rio

Tinto και η Royal Dutch Shell. Η υποχώρησή τους συνέβαλε στην πτώση κατά 0,6% του πανευρωπαϊκού δείκτη STOXX 600, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,4% ενώ ο γερμανικός DAX, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες με εξαγωγική δραστηριότητα, υποχώρησε κατά 0,6% λόγω της ενίσχυσης του ευρώ.

Οι τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 1%, αλλά οι απώλειες επεκτείνονταν και σε άλλους κλάδους καθως οι επενδυτές συνεχίζουν να κατοχυρώνουν κέρδη ύστερα από το φετινό ράλι. Ο δείκτης STOXX καταγράφει άνοδο σχεδόν 6% από τις αρχές του έτους.
Στον αντίποδα, η Airbus ενισχύθηκε κατά 3,4%.Ο επενδυτής και πρωτοπόρος της αεροπορίας Μπιλ Φράνκε προχώρησε σε μια παραγγελία ύψους 49,5 δισεκ. δολαρίων για την αγορά 430 αεροσκαφών Α320neo της Airbus. Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα