Ετοίμαζαν κοντέινερ για νηπιαγωγεία αλλά τους μπλόκαρε το Εφετείο - Μεγάλη δικαίωση για γονείς και κατοίκους

Δικαιώθηκε ο αγώνας δεκάδων γονέων αλλά και περιοίκων της οδού Ιακωβάτων, στην Αθήνα και σταματούν οι fast- track διαδικασίες ανέγερσης αιθουσών διδασκαλίας σε κοντέινερ που προορίζονται για Νηπιαγωγεία.

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι γονείς των μαθητών της οδού Ιακωβάτων, στα Κάτω Πατήσια, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μεγάλο αγώνα ώστε να μην προχωρήσει το έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ του δήμου της Αθήνας

για την εγκατάσταση λυόμενων προκάτ, σε συγκεκριμένο ακίνητο, σ΄έναν από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου της περιοχής των Πατησίων, για τη στέγαση αιθουσών διδασκαλίας για τα νέα νηπιαγωγεία της περιοχής.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1259/2023 απόφαση του Γ’ Τμήματος Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Ακυρωτικός Σχηματισμός), η οποία και αποτελεί οριστική δικαστική απόφαση, γίνεται δεκτή η αίτηση ακύρωσης του έργου που κατέθεσαν γονείς και περίοικοι.

Ουσιαστικά, το διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι ο Δήμος της Αθήνας δεν έχει καταστεί κύριος του ακινήτου, που βρίσκεται στην οδό Ιακωβάτων αρ. 58-60, λόγω της μη μεταγραφής της συνταχθείσας συμβολαιογραφικής πράξης εξοφλήσεως πλειστηριάσματος και πιστοποίησης εκπληρώσεως υποχρεώσεων πλειοδότη, .”..και επομένως είναι μη νόμιμη η τοποθέτηση και εγκατάσταση αιθουσών διδασκαλίας και αίθουσας νηπιαγωγών, ελαφράς λυόμενης προκατασκευής στο ανωτέρω ακίνητο”.

Οι γονείς παιδιών προσχολικής αγωγής που προορίζονταν να φοιτήσουν στα δύο νέα Νηπιαγωγεία του 5ου δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας (153ο και 154ο Νηπιαγωγείο Αθηνών), αλλά και κάτοικοι της περιοχής με τη συμμετοχή των φορέων, την τελευταία διετία, είχαν προβάλει σθεναρή αντίσταση, στην επιχειρούμενη ανέγερση των προκάτ κατασκευών, στα οποία θα φιλοξενούντο τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά!

Το στεγαστικό πρόβλημα της προσχολικής αγωγής, αλλά και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους της πρωτεύουσας συνομολογείται από όλους, αλλά θα πρέπει να επιλύεται με λύσεις μόνιμου χαρακτήρα, που να συνάδουν με τους κανόνες και τα πρότυπα που έχουν θέσει ΚΕΔΕ και Υπουργείο Παιδείας.

#ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ #ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ #ΕΦΕΤΕΙΟ #ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ετοίμαζαν, Εφετείο - Μεγάλη,etoimazan, efeteio - megali