Επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη- Μετέβη στον Ευαγγελισμό

Oμάδα ατόμων επιτέθηκε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ίδιος βρισκόταν με μέλη του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο «Γιάντες», όταν μια ομάδα ατόμων τον πλησίασε. Κατόπιν, ένα άτομο τον χτύπησε στο πρόσωπο, προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει εμφανώς μόνο εκδορές. Μετέβη μόνος του στον Ευαγγελισμό και υποβλήθηξε σε αξονική εξέταση.

Νεότερες

πληροφορίες αναφέρουν πως διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και τοποθετήθηκε νάρθηκας. Αστυνομικοί βρίσκονται στον Ευαγγελισμό για να του πάρουν κατάθεση για την επίθεση.

Ο υπουργός Πορστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γραμματ΄΄έα του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκε όλα όσα συνέβησαν. Σημειώνεται πως ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης δικαιούται αστυνομική προστασία ως επικεφαλης Κοινοβουλυετικής Ομάδας, δεν την είχε μαζί του στο εστιατόριο που βρισκόταν.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μία προβοκατόρικη επίθεση 4 ατόμων. Μπήκαν μέσα στο εστιατόριο την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με την συντονιστική του Diem25. Από την πρώτη στιγμή βιντεοσκοπούσαν την επίθεση, πρόκειται για άτομα σχεδόν επαγγελματίες και ήταν μαυροφορεμένοι. Ο Βαρουφάκης βρίσκεται στον Ευαγγελισμό»

Δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιτέθηκαν, Γιάνη Βαρουφάκη- Μετέβη, Ευαγγελισμό,epitethikan, giani varoufaki- metevi, evangelismo