Ένα… τετραγωνισμένο ποδήλατο, η κατασκευή που επαναπροσδιορίζει τη φυσική

Αυτό το ειδικά σχεδιασμένο ποδήλατο με τετράγωνους τροχούς επαναπροσδιορίζει τη φυσική.

Από την αρχαιότητα είναι κατανοητό ότι για να τσουλήσει κάποιος άνετα από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β με ένα ποδήλατο χρειάζεται τροχούς που να είναι ολοστρόγγυλοι.

Κι όμως, οι αποφασισμένοι μηχανικοί πίσω από το διαδικτυακό κανάλι «The Q» που παρουσιάζει πρωτότυπες και καινοτόμες κατασκευές και αντικείμενα κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα ποδήλατο με τετράγωνες ρόδες που κυλάει το ίδιο άνετα με ένα ποδήλατο με στρογγυλές.

Τα οχήματα με μη κυκλικούς τροχούς δεν είναι εντελώς νέα

ιδέα. Πριν από χρόνια, μια άλλη ομάδα, οι Mythbusters στήριξαν ένα αγροτικό φορτηγό σε τετράγωνους τροχούς, ενώ κατά καιρούς έχουμε δει ακόμη και ποδήλατα με τριγωνικούς τροχούς να λειτουργούν.

Η οδήγηση ενός ποδηλάτου με τετράγωνους τροχούς δεν είναι εντελώς αδύνατη απλά χρειάζεται το κατάλληλο μέρος για να το οδηγήσει κάποιος. Αυτό το τετράγωνο ποδήλατο έχει μια εντελώς διαφορετική και έξυπνη προσέγγιση στο πρόβλημα και μπορεί να οδηγηθεί άνετα σχεδόν οπουδήποτε.

Οι ίδιοι οι τετράγωνοι τροχοί δεν κυλούν καθόλου, αλλά τα ελαστικά τους έχουν κοπεί σε φέτες και έχουν συνδυαστεί με τέσσερα σετ αλυσίδων ποδηλάτου για να δημιουργήσουν μια μικρή ερπύστρια που κυλά γύρω από το εξωτερικό κάθε τροχού και γλιστράει ομαλά κατά μήκος του πεζοδρομίου καθώς το οδηγεί κάποιος.

Σε προηγούμενες κατασκευές, η ίδια ομάδα είχε φανταστεί ποδήλατα που… περπατούν, που χρησιμοποιούν μπάλες τένις για ελαστικά , ποδήλατα με σπασμένους τροχούς, ποδήλατα με ελαστικά χωρίς αέρα και πολλά άλλα.

{https://www.youtube.com/watch?v=hKyNqc1p2iw&t=1s}

#ΠΟΔΗΛΑΤΟ #ΡΟΔΑ #ΤΡΟΧΟΣ #ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ #ΦΥΣΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα